Muğla Türküleri’nin filmleri çekiliyor
TRT Türküler ve Öyküleri Programı çekimleri Kalimerhaba Derneği-Marmaris Kültür Merkezi oyuncuları ile başladı.Kerimoğlu ve Kamçı adlı Muğla Türkülerinin dramatize edildiği program çekimlerinde, çeşitli dallarda eğitim...
TRT Türküler ve Öyküleri Programı çekimleri Kalimerhaba Derneği-Marmaris Kültür Merkezi oyuncuları ile başladı.
Kerimoğlu ve Kamçı adlı Muğla Türkülerinin dramatize edildiği program çekimlerinde, çeşitli dallarda eğitim alan, Ege Demiröz,Leyla Sadak,İpek Şahin, İlkcan Akbulut, Temel Irmak, Halil Altın, Tolga Gündüz, Filiz Sadak,Türkay Çoban ve Ali Demirtaş rol alıyor.
Kalimerhaba Derneği-Marmaris Kültür Merkezi genel Sanat Yönetmeni Selma Sonat’ın, anlatıcı olarak katkı koyduğu programın Yönetmeni Fatih Arslan, konunun geçtiği yerlerde yaptığı mekan çalışması sonucu Yerkesik Beldesi’nde harici çekimleri gerçekleştirirken, dahili çekimlerin, yöre etnografya değerlerinin en güzel şekilde yansıtıldığı, Halıcı Ahmet Urkay Müzesi’nde yapacaklarını açıkladı. Bu müzeyi gezdikten sonra Halıcı Ahmet Urkay’ı ziyaret ederek, müze yatırımı konusundan dolayı tebrik eden yönetmen Fatih Arslanoğlu, bölge tarihine ve kültürüne ışık tutan, turizme büyük katkılar sağlayan bu müzenin yaşatılması ve geliştirilmesi adına tüm yetkililerin seferber olması gerektiğini söyledi. Halıcı Ahmet Urkay’ın “15 yıldır buraya ruhsat alamıyorum, müzeyi Denizli’ye taşıyacağım” sözü karşısında hayretlerini gizleyemeyen Arslanoğlu “Umarım Muğlalı yöneticiler en kısa zamanda sorunlarınızı çözer ve avuçlarının içindeki bu zenginliği kaybetmezler” dedi.
Orman ve Köyceğiz Yolları büyük beğeni toplamıştı
Geçen yıl ayni tarihlerde gelerek Marmaris’te konaklayan ekip, Ormancı ve Köyceğiz Yolları adlı türküleri, Kalimerhaba Derneği - Marmaris Kültür Merkezi Cast danışmanlığında aldığı genç oyuncu desteği ile, doğduğu yerlerdeki mekanlarda dramatize ederek çekmiş ve TRT ekranlarına getirerek seyircisinin beğenisini kazanmıştı.
Halk tarafından ilgi ile takip edilen programın amacı, herkesçe bilinen Türkülerin Öykülerini, çıkış kaynağında dramatik olarak işleyip, geçmiş ile günümüz arasında köprü kurmak. Türküler ve Öyküleri programı çekimleri sırasında, bölgenin doğal güzellikleri ön plana çıkarılarak, öykünün geçtiği beldelerin tanıtımına da büyük ölçüde katkı sağlanıyor.
Bu yıl yeni Muğla Türkülerini programa alan ekip, Kerimoğlu ve Kamçı Türkülerini çekmek üzere Marmaris’e geldi. Yönetmen Fatih Arslan ve ekibinin ziyaret ettiği Marmaris Kültür Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Selma Sonat, bu yıl da TRT Ekibini çalışmalarına genç yetenekli Tiyatro FisKos oyuncuları ile destek vereceklerini belirterek, Yönetmen Fatih Arslan’ın gerçekleştirdiği titiz çalışma sonucu, Türküler ve Öyküleri programının bölgenin tanıtımına yaptığı katkının önemini vurguladı. Muğla’da Kerimoğlu ailesinin torunlarından, Yazar İlker Altınsoy ile söyleşide bulunan Yönetmen Fatih Arslan ve ekibi daha sonra Yerkesik’te bulunan Kerimoğlu Türküsü Evi’ni ziyaret ederek, yakın çevredeki mekân belirleme işlerini tamamladı.
Bu haber toplam 144 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.