Muğla Tokyo ile öğrenci değiştirecek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi (TUMSAT) arasında öğrenci ve akademisyen değişim protokolü imzalandı.Protokol törenine Muğla Sıtkı Koçman Üniversetisi Rektörü Prof....

Muğla Tokyo ile öğrenci değiştirecek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi (TUMSAT) arasında öğrenci ve akademisyen değişim protokolü imzalandı.

Protokol törenine Muğla Sıtkı Koçman Üniversetisi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi (TUMSAT) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tomoji Takamasa ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu ile Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taçnur Baygar katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harmandar, protokol ile ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitemizde uluslararasılaşma konusunda önemli adımlar attık. Bu protokol, Japonya ile olan ilişkilerimize yeni bir merhale katacak. Özellikle su ürünleri konusunda yakın bir ilişki içerisindeyiz ve öğretim üyesi değişimi ile bilimsel yardımlaşma konusunda bir protokol imzalamış bulunuyoruz. Üniversitemiz için hayırlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

TUMSAT Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tomoji Takamasa, yaptığı açıklamada, “Bu protokol sayesinde Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilerin ilerletilmesi, özellikle araştırma ve eğitim kongrelerindeki gelişmelerin sağlanması, bizleri çok mutlu ediyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde bulunmaktan memnuniyet duydum. Bu ilişkilerimizi ilerleteceğimizi ve geliştireceğimizi memnuniyetle söyleyebilirim” dedi.

Daha önce hazırlanıp 4 senedir devam eden bir protokol olduğunu belirten Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taçnur Baygar, “Şimdi tekrar Japonya’dan hocalarımız geldiler. Bir 5 sene daha uzatmak istedik. İlk aşamada 2 tane yüksek lisans ve doktora öğrencimizi Japonyaya göndermeyi düşünüyoruz. Yapılan anlaşmalarla bunları karşılıklı olarak teyit ettik. Japonya’dan gelecek akademisyenler ve diğer öğrencileri, Üniversitemiz ve önümüzdeki seneden itibaren yeni fakülte binamız ile laboratuvarlarımıza davet ederek, Üniversitemizin uluslararası kapılarını daha da açmış olacağız. Gelen Rektör Yardımcımıza özellikle çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de İstanbul Üniversitesi ve Ege Üniversitesinden sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde bu protokolü genelledik” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.