Muğla Kazı Sempozyumuna evsahipliği yapıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bilim etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “35. Uluslararası...

Muğla Kazı Sempozyumuna evsahipliği yapıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bilim etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “35. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu” Üniversite Atatürk Kültür Merkezi salonunda başladı.

Arkeolojinin ilgi duyan herkes için yaşamın her alanında insanlara katkı sağladığına dikkati çeken Kültür ve Turizm Bakanı Müsteşarı Özgür Özaslan, son dönemlerde gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda çok önemli bulgulara rastlandığını açıkladı. Özarslan, “Bakanlığımızın son yıllarda yürütülen kazı çalışmalarına verdiği destek önemli ölçüde arttı. Bu, yürütülen çalışmalara ve bu işlere kamunun verdiği önemi gösteriyor. Son yıllarda Türkiye’nin her bölgesinde yürütülen arkeolojik kazılarda çok önemli bulgular ve eserler ele geçiriliyor. Anadolu'da büyük bir uyanış var. Kültürel değerler ayağa kaldırılmaya, ülkemizde önemli projeler yapılmaya başladı. Özellikle açığa çıkarılan eserlerin sergilenmesi anlamında önemli projeler hazırlanarak müzeler yapılıyor. Kazı alanlarında bulunan eserlerin korunup sergilenmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Yasa dışılığı hangi sebeple olursa olsun kabullenmiyoruz. Sahip olduğumuz eserler sesimizi dünyaya duyuruyor" diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise kültür şehri Muğla'da 35. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu'na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Sempozyuma yerli ve yabancı çok sayıda bilim adamının katıldığına işaret eden Harmandar, "Üniversitelerin en önemli görevlerinden biri bilim üretmek ve üretilen bilgiyi paylaşmaktır. Her sempozyuma destek vermeyi ilke olarak kabul ediyoruz. Üniversitemizde bu dönem 50'nin üzerinde sempozyum ve kongre gerçekleştirdik" dedi.

31 Mayıs 2013 Cuma gününe kadar devam edecek Sempozyumda; 116 adet Türk Kazısı, 40 adet Yabancı Kazı, 19 adet Müze Kurtarma Kazısı, 11 adet Baraj Kazı ve Araştırmaları, 74 adet Türk Yüzey Araştırması, 19 adet Yabancı Yüzey Araştırması ile 49 adet Arkeometri Çalışması ve diğer konularla ilgili 40 adet ek katılımcı ile 314 adet sunum yapacak katılımcının yer alacağı sempozyumda toplamda 368 adet araştırmaya dair bildiri sunulacak.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.