Muğla her geçen yıl yeşilleniyor

Muğla Belediyesi son bir yıl içinde 69 olan park sayısını 81’e çıkartarak Muğlalıların hizmetine sundu. Çocuklar için hizmette olan 20 oyun parkını da yeni oyun grupları alarak yeniledi.Muğla Belediyesi Çevre ve Temizlik...

Muğla her geçen yıl yeşilleniyor

Muğla Belediyesi son bir yıl içinde 69 olan park sayısını 81’e çıkartarak Muğlalıların hizmetine sundu. Çocuklar için hizmette olan 20 oyun parkını da yeni oyun grupları alarak yeniledi.

Muğla Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 2012 yılında toplam alanı 24 bin 640 metrekare olan 12 adet yeni park halkımıza hizmet vermeye başladı. Yeni yapılan Şehit Berkant Şara Parkı, Şehit Murat Sarı Parkı, Şehit Serhat Demirtaş Parkı, Düğerek Mahallesi’nde 3 park, Kötekli Mahallesi’nde 2 park, Müştakbey Mahallesi’nde 1 park, Muslihittin Mahallesi’nde 1 park, Kipa- Outlet arasında 1 park, Karamehmet Mahallesi’nde 1 park ile birlikte Muğla’da yeşil alan miktarının 423 bin 313 metrekareye yükseldiği belirtildi. Yeni yapılan parklarla birlikte Muğla’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 6.77 metrekareye ulaştı. Bu oran Türkiye’de kişi başına 1.2 metrekare.

Ayrıca 2012 yılında yenilenen 20 oyun parkının zeminleri kauçuk malzeme ile kaplanarak çocukların daha modern, çağdaş ve güvenli parklarda oynaması sağlandı.  Ahmet Taner Kışlalı Parkı, Yekap Parkı, Muğla 2000 Derneği Parkı, Kışla Parkı, Emek Sitesi içinde 3 park, 32 Evler Parkı, Menteşe 1 Nolu Park, 75. Yıl Anaokulu yanı Çocuk Oyun alanı, Mevhibe İnönü Parkında ki 2 oyun parkı, Öğretmenler Sitesi yanındaki parkın zeminleri kauçuk malzeme ile kaplandı.

Yapılan açıklamada, oyun grubu bulunan alanların sayısı 54’e, açık alan spor aletlerinin sayısı 30’a yükseldiği söylenirken; park ve çocuk oyun alanlarının yanında yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmaları da devam ettiği ve son bir yılda 800 yeni ağaç, 5000 çalı formlu süs bitkisi dikildiği belirtildi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.