Muğla Eylem Grubu, Sonuç Bildirgesi yayınlandı

Muğla Tabip Odası, Muğla Aile Hekimleri Derneği, Muğla Aile Sağlığı Elemanları, Türk Sağlık-Sen, SES Muğla Şubesi ve Genel Sağlık İş Muğla Şubesi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Muğla Eylem Grubu Hukuk Paneli’nin...

Muğla Eylem Grubu, Sonuç Bildirgesi yayınlandı

Muğla Tabip Odası, Muğla Aile Hekimleri Derneği, Muğla Aile Sağlığı Elemanları, Türk Sağlık-Sen, SES Muğla Şubesi ve Genel Sağlık İş Muğla Şubesi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Muğla Eylem Grubu Hukuk Paneli’nin sonuç bildirgesi yayınlandı.

Sonuç bildirgesi şöyle:

“2015 yılında yürürlüğe girecek olan,sadece ve sadece “benim oy oranım fazla,ben istediğimi yaparım” mantığına dayanan ve vatandaşlarımızı da kandırarak sadece oy kazanmayı hedefleyen,popülist yaklaşımların ürünü olan ASM-TSM-Hastane nöbetleri dayatmalarına hiçbir şekilde katılmayacağımızı ve bu tür angarya nöbetlerine  katılmayan üyelerimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu bildiririz.

Son günlerine geldiğimiz 2014 yılı ve geçmiş yıllar; idarecilerin hiçbir meslek örgütü,sendika ve sivil toplum örgütünün  görüşüne yer vermeyen  tamamen “ben ne dersem o ” mantığı ile yönettiği yıllar olmuştur.Ve üzülerek görmekteyiz ki 2015, 2014’den daha iyi olmayacak hatta baskıların daha da artacağı bir yıl olacaktır.

Daha düne kadar “Aile Hekimliği sistemi çok iyi bir sistemdir” diyen idareciler ne oldu da Aile Hekimlerini “Onursuz” “Provokatör” olarak  görmeye başlamıştır.

Bu kadar iyi gittiği iddia edilen Aile Hekimliği sisteminde neden 12.Aralık.2014 tarihinde Cumhuriyet tarihinin en büyük birinci basamak sağlık hizmetleri grevi olmuştur?

Neden 29.Kasım.2014’de Ankara’da Aile Hekimleri yürüyüş yapmıştır?Yetmemiş 13.Aralık.2014 tarihinde 5000’e yakın Aile Hekimi ve Aile Sağlığı elemanı yeri göğü inletmiştir? Neden?

Tüm bu eylemler yapılırken bile “grev  yapan  ve Ankara’da eylemlere katılan %1’lik 400-500 pravakatör kişidir” diyen Sağlık Bakanı acaba nerede yaşamaktadır ve bu baskılarında neden ısrar etmektedir?

Sayın bakan; Bakanlığınızın dayatmalarına itirazı olanları “provokatör” olarak ilan etmeyi daha nereye kadar sürdüreceksiniz?Bu “ötekileştirici ve hedef gösterici” tavrınız nedeniyle sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaları durumunda kendinizi rahat hissedecek misiniz?

Bilinmelidir ki;böylesi popülist yaklaşımlar hiçbir siyasal güce oy kazandırmamıştır.Eğer amaç oy kazanmak değilse bu popülizmin nedenini açıklamak zorundadırlar.”

Bildirgede, önümüzdeki günlerde yürürlüğe görecek olan ASM-TSM nöbetlerine iştirak edilmeyeceği ve uygulamalara karşı direnme kararı alındığı da vurgulandı.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.