Muğla Çevre Çalışma Grupları bir araya geldi

Muğla Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu, Muğla ili genelinde Kent Konseyleri Çevre Çalışma Gruplarına yönelik tanışma toplantısı düzenledi.Muğla Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya;...

Muğla Çevre Çalışma Grupları bir araya geldi

Muğla Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu, Muğla ili genelinde Kent Konseyleri Çevre Çalışma Gruplarına yönelik tanışma toplantısı düzenledi.

Muğla Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya; Muğla, Fethiye, Marmaris, Milas, Ortaca, Yatağan, Dalyan, Datça, Bayır, Akyaka Kent Konseyleri Çevre Çalışma Grupları ile bazı çevreci gönüllüler katıldı.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda Muğla ili genelinde özellikle çevre, yenilenebilir enerji, katı atıklar  gibi konularda yapılabilecek çalışmalar için bilgi alışverişinde bulunuldu. İl genelinde ortak iletişim ağı oluşturularak, faaliyetlerin, yapılan çalışmaların, etkinliklerin tüm çevre çalışma gruplarınca ulaşılabilirliğini sağlamak, ayrıca tüm bu faaliyetler için en büyük engel teşkil eden maddi kaynak yetersizliğini aşmak için Çanakkale Kent Konseyi bütçesi çalışmasının örnek alınması kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan Muğla Kent Konseyi Başkanı Naki Bulut; Akyaka’da yapılan Muğla ili Kent Konseyleri toplantısında alınan karar ile Muğla Kent Konseyleri Birliği’nin kurulduğunu söyledi, ayrıca katılımın yoğun olması nedeniyle tüm üyelere teşekkür etti. Toplantıda söz alan Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel; ileriye dönük yapılacak faaliyetler için Muğla Belediyesi’nin geri dönüşüm, atık yağ, atık pil, hava kirliliği, tohum takas şenliği konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Çevre Çalışma Grupları  bir sonraki toplantı için Muğla Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde 26 Mart 2013 tarihinde toplanma kararı aldı.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.