Muğla Belediyesi’nin Çevreci Yarışması sonuçlandı

Muğla Belediyesi, 9. Okullar Arası Atık Toplama Yarışması sonuçlandı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Okullar Arası Atık Toplama Yarışması sonuçlandı. Konakaltı...

Muğla Belediyesi’nin Çevreci Yarışması sonuçlandı

Muğla Belediyesi, 9. Okullar Arası Atık Toplama Yarışması sonuçlandı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Okullar Arası Atık Toplama Yarışması sonuçlandı. Konakaltı İskender Alper Kütür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde birinci olan ve dereceye giren okullara ödülleri Muğla Vali yardımcısı Ahmet Ali Barış, Muğla Belediyesi Başkan yardımcısı Şerif Yavuz Kayı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  İlker Uğur, Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal tarafından verildi. Ödül töreninde öğrencilere ve konuklara file dağıtıldı ve keşkek ikramı yapıldı. Muğla Belediyesi Halk Oyunları ekibi de gösteri yaptı.

01.11.2012 tarihinde başlayan ve  Muğla merkezde bulunan ilk ve orta öğretim okullarını kapsayan yarışmada toplam 250 ton ambalaj atığı, 1 ton atık yağ, 524 kg atık pil toplandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışma hakkında bilgi veren Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel; “Muğla Belediyesi 9. Okullar Arası Atık Yarışması’nda, Ambalaj atığı toplama kategorisinde Kötekli Salih Zeki Gür İlkokulu birinci oldu ve bir adet dizüstü bilgisayar hediye edildi. Atık Yağ toplama kategorisinde Sağlık Meslek Lisesi birinci oldu ve spor malzemeleri kazandı. Atık Pil toplama kategorisinde ise Muğla Belediyesi sınırları içinde 3 okul dereceye girdi. Dereceye giren okullardan Vali Recai Güreli İlkokulu laboratuvar seti, Muğla İMKB ilkokulu ve Şehbal Baydur İlkokulu ise satranç takımı ile ödüllendirildi. 2012 yılında 185 ton olan ambalaj atığı toplama oranını bu sene 200 ton üzerine çıkartmayı hedefliyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.