Muğla Barosu’na tazen kan

Muğla Barosu, stajlarını tamamlayan 7 genç avukat için Cübbe Giyme Töreni düzenledi. Genç avukatlar yeminlerini ettikten sonra belgelerini Baro Başkanı Cumhur Uzun’un elinden aldılar ve cübbelerini giydiler.Muğla Barosu’na...

Muğla Barosu’na tazen kan

Muğla Barosu, stajlarını tamamlayan 7 genç avukat için Cübbe Giyme Töreni düzenledi. Genç avukatlar yeminlerini ettikten sonra belgelerini Baro Başkanı Cumhur Uzun’un elinden aldılar ve cübbelerini giydiler.

Muğla Barosu’na kayıtlı avukatların yanında staj yapan 7 genç stajyer avukat, stajlarını tamamlamalarının ardından ant içerek mesleğe ilk adımı attılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen cübbe giyme ve ant içme törenine Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, yönetim kurulu ve genç avukatların staj hocaları ile aileleri katıldı.

Törende Aylin Göktepe, Serhat Gers, Selda Doğan, Sinem Can, Neriman Gökbel, Özlem Öz ve Emel Paşalı cübbelerini staj yaptıkları avukatlar tarafından giydirildi. Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun ise genç avukatlara belgelerini verdi. Törende konuşan Muğla Baro Başkanı Uzun, “Genç meslektaşlarım, bugün giyeceğiniz cübbe ve edeceğiniz yemin ile mesleğe ilk adımınızı fiilen de atmış olacaksınız. Bugünden itibaren sizin her adımınız artık mesleğimiz adına atılan adımlar olacaktır. Bu nedenle daha dikkatli ve daha duyarlı davranmanız gerekecek, giyeceğiniz cübbe ile sorumluluklarınız da artmış bulunacaktır. Bu sorumluluğu dikkatli ve özenli taşıyacağınızdan hiçbir şüphe duymuyoruz. Size, katılacağınız mesleğimizde ve katılımınızla güçlenen hukuk aleminde üstün başarılar diliyorum. Daima adil olunuz. Zira bir avukata yakışan en doğru yaşam şekli, adaleti esas alan ve davranışlarında bu adaleti yansıtan yaşam şeklidir. İyi olmak kolaydır. Zor olan Adil olmaktır.

Siz, zor olanı seçin ve daima adil olun. Hukukun üstünlüğünü egemen kılmak için var gücünüzle çalışın. Hukuku üstün kıldığımız müddetçe ülkemiz ve siz daima kazanacaksınız. Bu duygularla sizi bir kez daha kutluyor ve tüm katılımcılara saygı ve sevgiler sunuyorum” dedi.

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.