MUÇEP, raporun iptalini istiyor

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP ) üyeleri, Muğla ili için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uluslar arası faaliyetleri de bulunun özel bir gayri menkul şirketine yaptırılan “Dört Mevsim Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma”...

MUÇEP, raporun iptalini istiyor

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP ) üyeleri, Muğla ili için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uluslar arası faaliyetleri de bulunun özel bir gayri menkul şirketine yaptırılan “Dört Mevsim Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma” raporunun iptal edilmesi için İç İşleri Bakanlığı’na iletilmek üzere Muğla Valiliği’ne 5 Haziran Dünya Çevre Gününde bir dilekçe verdiler.

Çevreciler sözkonusu raporda önerilen değişiklerin hayata geçmesi durumunda Muğla ve ilçelerinde büyük bir çevre talanının yaşanacağını iddia ederek raporun iptal edilmesini isterken, toplumun bütün kesimlerinden bu konuda destek istediler.

Hüseyin Atılgan

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) üyeleri, Muğla ili için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla ili için özel gayri menkul firmasına hazırlatılan “Dört Mevsim Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma” başlığı ile hazırlatılan raporda önerilen değişikliklerin Muğla’da çok büyük çevre talanının önünü açacağını iddia etti. MUÇEP üyeleri, raporun iptali için İçişleri Bakanlığına iletilmek üzere Muğla Valiliği’ne 5 Haziran Dünya Çevre Gününde bir dilekçe verdi. Çevreciler ayrıca; bu konuda bütün sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve toplumun her kesiminden destek istedi.

MUÇEP üyeleri raporda öngörülen değişikliklerin hayata geçmesi durumunda çözümü imkansız büyük sorunlar doğuracağını bir kez daha yinelerken; “ Bu planla öngörülen değişiklikler gerçekleşirse, Muğla Bölgesindeki Doğal SİT Alanları yapılaşmaya açılacak ve bu da kıyıların, sulak alanların, zeytinliklerin, ormanların ve su havzalarının büyük oranda yok olmasına neden olacaktır.

Bakanlığın bu projesi, bölgede daha önce yapılmış birçok bilimsel çalışma ile de bağdaşmamaktadır. Bu planların gerçekleşmesi halinde tarım, hayvancılık, zeytincilik, arıcılık, mavi yolculuk ve eko-turizm başta olmak üzere birçok alanda geri dönüşü olmayan tahribatlar olacak ve Muğla Bölgesinde gelecek kuşaklara devredecek doğa mirası kalmayacaktır.

Daha şimdiden, sanki bu raporda önerilen değişiklikler onaylanmış gibi; Raporda SİT derecesi düşürülen ve kaldırılan yerlerde yapılmak istenen inşaatlar için ‘imar planları’ askıya çıkarılmıştır. Muçep olarak herkesi yaşamlarımızı ve doğamızı savunmaya davet ediyoruz” dediler.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.