MUÇEMER’e Bakanlık akreditesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (MUÇEMER) Su Analiz Laboratuvarı, 21-22 Şubat 2013 tarihlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görevli uzmanlar tarafından yapılan denetimler...

MUÇEMER’e Bakanlık akreditesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (MUÇEMER) Su Analiz Laboratuvarı, 21-22 Şubat 2013 tarihlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görevli uzmanlar tarafından yapılan denetimler sonucunda; su, atık su, deniz suyu ve kuyu suyu analizleri kapsamında 39 su kalitesi parametresinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından akredite oldu.

MUÇEMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demirak konu ile yaptığı açıklamada, “Yükseköğretim kurumlarının görevlerini belirleyen 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 12. maddesinde yükseköğretim kurumlarının görevlerinden biri de; ‘Yörelerindeki tarım ve sanayinin gelişmesine, ihtiyaca yönelik meslek elemanlarının yetişmesine ve bilgilerinin gelişmesine katkıda bulunmak; sanayi, tarım ve sağlık hizmetleri ile diğer hizmetlerde modernleşmeyi hedefleyerek üretimde artışı sağlayacak çalışmalar yapmak, bununla ilgili kurumlarla işbirliği yapmak, çevre sorunlarına çözüm getirici önerilerde bulunmak’ şeklinde ifade edilmektedir. Yükseköğretim kurumunun bulunduğu bölgeye katkısını tanımlayan bu ifade, öngörülen faydaları özetlemektedir. Bu kapsamda MUÇEMER; Muğla Bölgesinin zengin deniz, orman, bitki örtüsü ve fauna kaynakları barındırması, üç adet termik santralin de bu bölgede bulunması, Türkiye’de en uzun kıyı şeridine sahip il olması, bu doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi için son derece önemlidir. MUÇEMER olarak biz, çevre mevzuatını izleyebilir tekniğe sahip, akreditasyonu olan her türlü çevre sorunlarını ortaya koyacak şekilde analiz yapabilen teknik ekipman, teknik ve idari personele sahip ulusal ve uluslararası boyutta hizmet verecek şekilde yapılanma ve sürekliliği sağlamayı, yerel sektörlerin istek ve beklentilerini izleyerek "Hizmet Odaklı Merkez" haline gelmesini hedeflemekteyiz” dedi.

Alınan akreditasyonun bu hedef kapsamında düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken Demirak; “Üniversitenin şehirle etkileşiminin en pratik yollarından biri yöredeki sektörlere verdiği hizmettir. Laboratuvarların akreditasyonlarıyla, yöredeki sektörlerin ihtiyaç duydukları analizlerin Üniversitemizde yapılması ve üniversitenin resmi kurumlar tarafından kabul edilir rapor verme potansiyeline erişmesi; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin şehir ve bölgeyle daha çok bütünleşmesi ve etkin bir üniversite-şehir işbirliğinin sağlanmasına yönelik temel uygulamalardır. Bilinmelidir ki; Günümüzde üniversitelerin en önemli misyonlarından biri bulundukları çevreyle işbirliği yapabilmek ve ortaklık potansiyellerini değerlendirmektir.  Muğla’nın il oluşunun 100. Yıl dönümünde laboratuvarımız Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile yerel sektörler arasında işbirliğinden doğacak projelere katkı vermeye hazır hale gelmiştir. Alınan bu akreditasyon, gururla görev yaptığım, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin bölge ile daha çok bütünleşmesinin, etkin bir üniversite-şehir ve etkin bir üniversite-sektör etkileşmesinin sağlanması için katkıda bulunacak olması ayrıca övünç kaynağımız olmuştur” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.