Minik eller Ebru öğreniyor

Menteşe Belediyesi Ebru Sanatçısı Yavuz Merih Ulubay, ebru kursunun yanında, her fırsatta öğrenciler ile de bir araya gelerek ebru sanatını gelecek kuşaklara aktarıyor.Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezine gelerek merak ettikleri...

Minik eller Ebru öğreniyor

Menteşe Belediyesi Ebru Sanatçısı Yavuz Merih Ulubay, ebru kursunun yanında, her fırsatta öğrenciler ile de bir araya gelerek ebru sanatını gelecek kuşaklara aktarıyor.

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezine gelerek merak ettikleri ebru sanatının nasıl yapıldığını görmek isteyen Menteşe 75. Yıl Anaokulu 5/ A sınıfı öğrencileri, Ebru Sanatçısı Ulubay ile birlikte ebru yaptılar.

Ebru Sanatçısı Ulubay, “Ebru sanatı incelik ve sabır isteyen bir sanat. Klasik Türk Sanatları içerisinde en güzellerinde biri olan ebru sanatına, genç kuşakların ilgisi her geçen gün artıyor. Bugün de 75. Yıl Anaokulu öğrencilerimiz merak ettikleri ebru sanatının nasıl yapıldığını görerek ve yaparak öğrendiler. Onlarla birlikte ebru yaptık. Benim içinde, onlar içinde farklı ve güzel bir deneyim oldu” dedi.

Güzel sanatların çocukların gelişimine olumlu katkılar sağladığını belirten 75. Yıl Anaokulu Öğretmeni Fatma Çakıroğlu, “Bugün öğrencilerimize ebru sanatının nasıl yapıldığını yerinde yaparak öğrenmelerini istedik. Yavuz Hocamız bizi kırmayarak davet etti ve şimdi birlikte ebru yapıyorlar. Yavuz Hocamıza ve Menteşe Belediyemize bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımızın gelişimi bakımından çok güzel bir deneyim oldu” dedi.

Ebru Sanatçısı Yavuz Merih Ulubay, Menteşe Belediyesinin ücretsiz kurslarında kursiyerlere, Ebru sanatını öğreterek, gelecek kuşaklara aktarılmasını ve yaşatılmasını sağlıyor.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.