Minik Buse kimliğini kavuşuyor

Bodrum’da 4 gün boyunca zihinsel engelli annesi ile birlikte babasının cesedinin başında oynayan 3 yaşındaki Buse isimli çocuğu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kimlik çıkartılıyor.Bodrum ilçesi Kumbahçe...

Minik Buse kimliğini kavuşuyor

Bodrum’da 4 gün boyunca zihinsel engelli annesi ile birlikte babasının cesedinin başında oynayan 3 yaşındaki Buse isimli çocuğu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kimlik çıkartılıyor.

Bodrum ilçesi Kumbahçe mahallesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda Servet Göğen adlı vatandaş evindi ölü bulunurken, Göğen’in akli dengesi yerinde olmayan eşi 3 yaşındaki Buse adındaki kızı 4 gün boyunca cesetle birlikte yaşamışlardı.

Komşularının ihbarı üzerine sözkonusu eve gelen emniyet ve sağlık ekipleri yaptıkları araştırma ve incelemelerde Servet Göğen’in 4 gün önce öldüğünü, eşi ve kızının ise 4 gün boyunca cesetle yaşadıkları ortaya çıkmıştı. Olay sonrası akli dengesi yerinde olmayan Arzu G. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken minik Buse ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün korumasına alınmıştı.

Devlet korumasına alınan 3 yaşındaki Buse’nin sağlık sorunları bulunduğunu ve nüfusa kaydının yapılmadığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu, “Olayın ardından 3 yaşındaki kız çocuğu devlet korumasına alındı. Önce sağlık kontrolünden geçiriliyor. Duyma ve konuşma özrünün olduğunu tahmin ediyoruz. Bunlar sağlık ekiplerinin tetkiklerinden sonra belli olacak. Bunun yanında 3 yaşındaki kız çocuğunun Nüfus kimlik kartı da yok. Önce Nüfus kimlik kartını çıkartacağız ve ardından tedavi süreci devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.