MİNİK BATUHAN YARDIM BEKLİYOR

Ortaca ilçesinde yaşayan Pınar-Umut Buğday çiftinin 19 aylık oğulları Batuhan, tedavisinin yapılması için yardımsever kurum ve kişilerden yardım eli bekliyor.Ortaca ilçesinde Pınar ve Umut Buğday çiftinin 19 aylık çocukları...

MİNİK BATUHAN YARDIM BEKLİYOR

Ortaca ilçesinde yaşayan Pınar-Umut Buğday çiftinin 19 aylık oğulları Batuhan, tedavisinin yapılması için yardımsever kurum ve kişilerden yardım eli bekliyor.

Ortaca ilçesinde Pınar ve Umut Buğday çiftinin 19 aylık çocukları Batuhan, beynindeki sıvı toplanmasının tedavi edilebilmesi için yardım eli bekliyor.

Oğlunun beyninde sıvı toplanması nedeniyle gözlerinin görmediğini anlatan anne Pınar Buğday, “Oğlum Batuhan doğdu günden bu güne kadar 19 aydır tedavisi için uğraşıyoruz. Hiçbir yerden sonuç alamadık; nereye gittiysek boş döndük. Eşimin düzeli bir işi yok; ben de çalışıyordum ama çocuğum böyle olunca bende çalışamaz hale geldim. Burada Ortaca Kaymakamlığı bize yardım yapıyor ama nereye kadar. Çocuğumun hastalığı Hidrosofoli (Beyinde Sıvı Toplaması) teşhisiyle ameliyat olması gerekiyormuş; oda ameliyat maliyetinin çok yüksek olması sebebiyle bunu karşılayacak imkanımız yok. Beyindeki sıvının oluşması sebebiyle gözleri de görmüyor; 24 saat bize muhtaç. 19 aydır elimizde avucumuzda ne varsa harcadık. Artık gücümüz kalmadı. Eşim iş bulursa çalışıyor; düzenli bir işi yok. Çocuğumuz için büyüklerimizden, yardım severlerden ve bizim sesimizi duyan bu işin uzmanlarından çocuğumuzun tedavisi için yardım etmelerini bekliyoruz” dedi.

Çocuğu doğduğundan beri hastane hastane dolaştıklarını ancak kesin bir cevap alamadıklarını ifade eden baba Umut Buğday da, “Çocuğumuz her geçen gün kötüye gidiyor. Sabit işim yok, sürekli çalışamıyorum. Ameliyat için 15 bin TL istediler. Bu parayı karşılayacak durumumuz yok. Hastanelere git gel yol paramızı Ortaca Kaymakamlığı tarafından karşılanıyor. Çocuğumuzun bir an evvel tedavi olması gerekiyor. Daha çocuğumuz bir buçuk yaşında ben çocuğumun ameliyat olursa kısa sürede düzeleceğine inanıyorum. Büyüklerimden yardım elini bekliyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.