Milli Eğitim Müfettişine soruşturma

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Ali Rıza Ö., eğitim ve öğretimi engelleme, boykot çağrısına destek verme ve taciz iddiaları nedeniyle hakkında soruşturma açılması kararının ardından emekliliğini...

Milli Eğitim Müfettişine soruşturma

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Ali Rıza Ö., eğitim ve öğretimi engelleme, boykot çağrısına destek verme ve taciz iddiaları nedeniyle hakkında soruşturma açılması kararının ardından emekliliğini istedi.

Edinilen bilgiye göre, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı başında Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından eğitim ve öğretimin boykot edilmesi ve velilerin öğrencilerini okula göndermemesi istenmişti. Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Maarif Müfettiş olarak görev yapan Ali Rıza Ö., HDP’nin bu çağrısını sosyal medya aracılığıyla destek verdiği ve eğitim ve öğretimi engellediği iddiasıyla hakkında soruşturma açılması istendi. Açığa alınan Ali Rıza Ö.’nun ayrıca telefonla taciz iddiası da soruşturma dosyasında yer aldı.

Hakkındaki iddialarla ilgili açığa alınan ve soruşturma başlatılması istenen Ali Rıza Ö., emeklilik dilekçesi vererek emekliliğini istedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.