Milas’tan yine tarih fışkırdı

Milas’ta altyapı çalışmaları sırasında çıkan tarihi eserlere bir yenisi daha eklendi. Milas’ta iş makinesiyle sürdürülen altyapı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait olduğu düşünülen bir lahit mezar bulundu....

Milas’tan yine tarih fışkırdı

Milas’ta altyapı çalışmaları sırasında çıkan tarihi eserlere bir yenisi daha eklendi. Milas’ta iş makinesiyle sürdürülen altyapı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait olduğu düşünülen bir lahit mezar bulundu. İncelenen mezarda ilk belirlemelere göre toplam 8 kişiye ait iskelet ve altın ziynet eşyalarına, toprak kaplara rastlandı.

Milas’ta devan eden altyapı ve kanalizasyon çalışmaları, birçok kültür varlığının gün yüzüne çıkmasına vesile oldu. Çalışmalar sırasında çok sayıda tarihi eser çıkarılırken; içinde 8 kişiye ait iskeletlerin bulunduğu bir lahit mezara daha rastlandı. Tarihi Gümüşlük Anıtı’nın bulunduğu Gümüşlük Mahallesi’ndeki çalışmalar sırasında ortaya çıkarılan lahit mezarda çalışma başlatan Milas Müze Müdürlüğü yetkilileri, mezarda altın ziynet eşyaları ve toprak kaplar buldu. Mezarda başlatılan kurtarma çalışmalarında elde edilen ilk bulgulara göre mezarın Roma Dönemi’ne ait olduğu düşünülürken; tam tarihlendirme yapılması için incelemeler devam ediyor. Kurtarma kazılarının tamamlanmasının ardından mermer mezarın bulunduğu yerden çıkarılarak Milas Müze Müdürlüğüne götürüleceği bildirildi.

“Mezarı taş sandık”

Mezarı bulan iş makinesi operatörü Kemal Kabaç, çalışmalar sırasında zeminin sert olması nedeniyle kırıcı kullandıklarını belirterek şunları kaydetti; “Kazarak kanala doğru ilerliyorduk bu sırada sert bir cisimle karşılaştık. Bir kaya çıktı ve kırıcıyla kırınca bunun mezar olduğunu anladık ve hemen müze yetkililerine haber verdik” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.