Milas’ta Sanat ve Edebiyat Günleri

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Sanat Edebiyat Günleri’nin 7’incisi 23-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Her yıl Milaslı usta sanatçılar adına düzenlenen Sanat Edebiyat Günlerinin bu yılkı sempozyum konusu...

Milas’ta Sanat ve Edebiyat Günleri

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Sanat Edebiyat Günleri’nin 7’incisi 23-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Her yıl Milaslı usta sanatçılar adına düzenlenen Sanat Edebiyat Günlerinin bu yılkı sempozyum konusu Tolga Çandar. “Ses’in Dili-Tolga Çandar” başlığı altında düzenlenen sempozyumun konuşmacı konukları ,Yaşar Aksoy ,İbrahim Berksoy,Ali Sarban,Orhan Kahyaoğlu,Selçuk Küpçük ve Oktay Yivli. Sempozyumun moderatörü ise Halim Şafak Şanlıdağ.

23 Eylül’de Cuma günü saat 20,00’de başlayacak olan sempozyumun birinci gününde açılış konuşması Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından yapılacak.

Açılış konuşmasının ardından sırasıyla Yaşar Aksoy Ege Kültürünü Yaşatan Türküler , Kemal Kocabaş Tolga Çandar, Milas’tan Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Türk Halk Bilimleri Topluluğuna Bir Değişim Öyküsü, İbrahim Berksoy , 70’lerden Günümüze ODTÜ’lü Bir “Ezgili Yürek” Tolga Çandar, ve Ali Sarban tarafından Ev Arkadaşım Tolga Çandar adlı sunumlar gerçekleşecek.

Sempozyumun ikinci günü olan 24 Eylül Cumartesi ise ; Saat 20.00’de video gösteriminin ardından Orhan Kahyaoğlu 1980’lerin Muhalif ve Protest Müziği Eğilimi İçinde Tolga Çandar, Selçuk Küpçü , 12 Eylül’ün Şiddeti Karşısında Bir Umut,Çağdaş Türkü ve 12 Eylül’ün Sessizliği İçerisinde Bir Nida, Tolga Çandar , Halim Şafak Tekrar Etmeyle Oluşan Özgünlük, ve Oktay Yivli tarafından ise Muğla Türküleri Bağlamında Tolga Çandar, adlı sunumlar yapılacak.

Yapılan sunumların ardından ise Tolga Çandar teşekkür konuşması yapacak ve sempozyuma katılanlara birde konser verecek.

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.