Milas’ta fosseptikten sonra su borusu patladı

Milas’ta su şebekesinde yaşanan patlama nedeniyle tonlarca su sokağa boşaldı. İsmetpaşa Mahallesi Hamdi Mergen Caddesi’nden geçen su şebekesinde geçtiğimiz cumartesi günü akşam saatlerinde patlama yaşandı. Sularının kesilmesiyle...

Milas’ta fosseptikten sonra su borusu patladı

Milas’ta su şebekesinde yaşanan patlama nedeniyle tonlarca su sokağa boşaldı. İsmetpaşa Mahallesi Hamdi Mergen Caddesi’nden geçen su şebekesinde geçtiğimiz cumartesi günü akşam saatlerinde patlama yaşandı. Sularının kesilmesiyle gözünü sokağa çeviren vatandaşlar, caddenin büyük bir bölümünün sular altında kaldığını gördü. Altyapı çalışmaları devam eden caddenin toprak zemininden çıkan tonlarca şebeke suyu, yarım saat boyunca boşa aktı. Hamdi Mergen Caddesi’nden Halil Bey Bulvarı’na oradan da Atatürk Bulvarı’na ulaşan su caddelerde su baskınına neden oldu. Yoldan geçen araçları ve vatandaşları olumsuz etkileyen durum bir yandan da tonlarca suyun ziyan olmasına neden oldu. Yaşadıkları su kesintisi ve baskını nedeniyle yetkilileri eleştiren vatandaşlar; “Tonlarca su sokaklara oradan da kanalizasyon sistemine döküldü. Yani tonlarca su ziyan oldu. Çalışmalar profesyonelce yönetilse biz vatandaşlar bu tür olumsuz manzaralarla karşılaşmayız ve bu kadar su ziyan olmaz.” diye konuştu.

Boşa akan suyun ziyan olmasını önlemek isteyen vatandaşlar, evlerindeki kovaları indirerek aile fertleriyle sokaktan kovayla su topladı ve suyla bahçelerini, ağaçları suladı.

Bir süre sonra şebekedeki patlama noktasına gelen ekipler, suyu keserek patlayan bölümde çalışma başlatarak arızayı giderdiler.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.