Milas’ta Ata’yı anma törenleri

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 74’üncü yıldönümünde Milas’ta düzenlenen törenlerde saygı ve özlemle anıldı. Milas Ticaret Meslek Lisesi sorumluluğunda hazırlanıp sunulan anma programı...

Milas’ta Ata’yı anma törenleri

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 74’üncü yıldönümünde Milas’ta düzenlenen törenlerde saygı ve özlemle anıldı. Milas Ticaret Meslek Lisesi sorumluluğunda hazırlanıp sunulan anma programı saat 8:50’de Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. 9’u 5 geçe sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal marşımızla göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Anma töreni 9.30’dan itibaren Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonunda sürdü. Anma töreninin bu bölümü de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Milas Ticaret Meslek Lisesi Müdür Başyardımcısı İsmail Aslan yaptı.

Milas Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden Merve Taşçıoğlu “Mustafa Kemaller Tükenmez” isimli şiiri seslendirdi. Daha sonra Milas Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşturulan oratoryonun sunumu yapıldı. Milas Ticaret Meslek Lisesi Müzik Öğretmeni Elif Erdinç ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ahmet Algur’un seslendirdiği türküler beğeni ile dinlenildi.

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından program sona erdi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.