MHP’de istifa depremi sürüyor

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve meclis üyelerinin istifa depremi ile sarsılan MHP’de artçı istifalar sürüyor. MHP Eski İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı ve yöneticilerden 40 kişi daha istifa etti.Fethiye’nin...

MHP’de istifa depremi sürüyor

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve meclis üyelerinin istifa depremi ile sarsılan MHP’de artçı istifalar sürüyor. MHP Eski İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı ve yöneticilerden 40 kişi daha istifa etti.

Fethiye’nin MHP’li Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın pankart tartışmaları sonrası istifa etmesinin ardından MHP eski İlçe Başkanı Tufan Evrenosoğlu ve 40 üye istifa etti.

MHP eski İlçe Başkanı Tufan Evrenosoğlu, Kadın Kolları Başkanı Seval Kurnaz, eski yönetim kurulu üyelerinden Hüseyin Gönülateş, ve bazı üyeler ülküçü olarak kalacaklarını, ülkücü hareketin temsilcileri olarak bayrağı yere düşürmediklerini belirterek Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya destek için yıllarını verdikleri MHP’den istifa ettiklerini açıkladı.

MHP eski İlçe Başkanı Tufan Evrenosoğlu, yaptığı açıklamada; “4,5 yıl MHP ilçe başkanlığı yaptığını Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanının 2002 seçimlerindeki ve takip eden diğer seçim yenilgileri neticesinde koltuğuna daha çok bağlanarak önce ben sonra yandaşlarım anlayışını hakim olduğu bugünkü tablo aklıselim bütün ülkücüleri üzen ve öfkelendiren bir hale gelmiştir. Ulusal politikalarda yapılan hatalar. Son gelinen nokta da ise Fethiye Belediye Başkanımız Behçet Saatcı’nın Türkçemize sahip çıkmak açılım denilen yıkım sürecine tepki göstermek için hazırlattığı afişler bahane edilerek ihraç talabiye disipline sevki ve henüz savunması alınmadan disiplin kurulu toplanmadan genel başkan tarafından kendisine başka adresler verilerek kapının gösterilmesi MHP’nin de parti içi demokrasinin geldiği noktayı biraz daha görmemizi sağlamıştır. Bizler bu davanın önünde set olanlar gidene kadar onların saflarında yer alamayacağız. Ülkücülüğümüz baki kalmak şartıyla MHP’den istifa ediyoruz” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, kendilerini bu davaya verenlerin cümlelerinin gırtlaklarında üzüntüden düğümlendiğini söyleyerek, “Haksızlık karşısında susan şeytandır. MHP’yi küçültmek, bozgunculuk değil genel merkezin yanlışlıklarına tepki göstermektir. Bu bir insanlık duruşudur. Hiç kimse bizim 25-30 yıllık gözyaşımızı silerek geleceğe yelken açamaz” diye konuştu.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.