“MHP ve Ülkü Ocakları Türkmenlerin yanında”

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, TBMM’de görüşülmesine devam edilen 639 Sıra Sayılı kanunun 89’ncu maddesi üzerinde bir konuşma yaptı. Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde Kerkük’e ulaştırdığı...

“MHP ve Ülkü Ocakları Türkmenlerin yanında”

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, TBMM’de görüşülmesine devam edilen 639 Sıra Sayılı kanunun 89’ncu maddesi üzerinde bir konuşma yaptı. Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde Kerkük’e ulaştırdığı 16 tır dolusu yardımla bir kez daha gündeme gelen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’na da teşekkür eden eden Erdoğan “Allah’tan Türk Milliyetçileri” var diye konuştu.

Başbakan ve hükümetin baskı ve zulüm altında bulunan Türkmenlere hassasiyet göstermediği suçlamasında bulunan Erdoğan; “PKK'nın bir kolu olan PYD zulmünden kaçan, Başbakanın terör örgütü bile demekten çekindiği zalim örgüt IŞİD'in katliamlarından kaçan Türkmenlere bu hassasiyeti göstermemiştir. Bir zamanlar Türkmenlere katliamı reva gören sapkın teröristlerin toplantılarını ülke sınırları içinde tertipleyen Hükûmet, bu vatanın öz evladı olan Türkmenlerin feryatlarına âdeta kulaklarını tıkamış, IŞİD'in katliamlarını görmezden gelmek için gözlerini kapatmıştır. Allah'tan, Türklük gurur ve şuurunu yüreklerinde taşıyan, İslam ahlak ve faziletini ruhlarında barındıran insanlar var ki koskoca Hükûmetin yapamadığı yardımı Kerkük'e kadar götürerek soydaşlarımıza iletmiştir.

AFAD'ın geçemediği sınırları geçmiş, Başbakanın aziz dostu, PKK hamisi Barzani'nin peşmergesinin baskısına "Eyvallah." dememiş birileri var bu memlekette. Oradaki Müslüman kardeşlerin dertleriyle dertlenen, öldürülen bebeklerin acısını kalbinin en derininde hisseden Türk milliyetçileri soydaşlarının yanında olmuştur. Milliyetçiliği ayaklar altına alanlar tarafından morg bekçisi olmakla suçlanan, "Fatiha okumasını bilmez bunlar." iftiralarıyla karşılaşan Türk milliyetçileri, bu zor günlerde Müslüman kardeşlerinin, soydaşlarının yanında olmuş, olmaya da devam edecektir. Bu vesileyle Türk milletinin yardımlarının Kerkük'teki soydaşlarımıza iletilmesinde emeği geçen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfına şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Torba Yasaya eleştiri

Konuşmasının devamında torba kanunun getirdiği bir çok değişikliğin Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi şirinlikler içerdiğini de söyleyen Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Şimdi, değerli arkadaşlar, bu torba kanununun çıkış noktasını hepimiz biliyoruz. Soma'da yaşanan elim facianın ardından sunulan önerilerle bu çalışma başlatıldı ve içine bir sürü kanunda değişiklik öngören teklifler eklendi. Torbadaki bazı kanunların elzemliği noktasında hemfikiriz ancak bazılarının ise sadece Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik şirinlikler içerdiğini de hepimiz görüyoruz. Bu değişiklikler de onlardan bir tanesidir. Yani, bu değişikliğin Soma'daki faciada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarıyla ne ilgisi bulunmaktadır? Bu değişikliğin yeni facialar yaşanmamasıyla ilgili alınması gereken önlemlerle ne alakası vardır? Acıların en büyüklerinden birisini yaşayan milletimiz dört gözle acılı ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini, yeni faciaların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını beklerken, konuyla ilgisi olmayan, alakasız değişikliklerin gündeme getirilmesi, Meclis gündeminin lüzumsuz yere meşgul edilmesi çözümü geciktirmektedir.”

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.