MHP Genel Merkezi’nden bayram ilanına inceleme

Fethiye ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlattığı ve şehrin cadde ve sokaklarına asılan Türkçe ve Kürtçe mesajlar nedeniyle, MHP Genel Merkezi tarafından mesajların içeriğiyle...

MHP Genel Merkezi’nden bayram ilanına inceleme

Fethiye ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlattığı ve şehrin cadde ve sokaklarına asılan Türkçe ve Kürtçe mesajlar nedeniyle, MHP Genel Merkezi tarafından mesajların içeriğiyle ilgili inceleme başlatıldı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın demokratikleşme paketine atıfta bulunduğu bu mesajı, MHP Genel Merkezi tarafından mercek altına alındı.

MHP’li bir yönetici genel merkez tarafından Behçet Saatcı’nın Kurban Bayramı nedeniyle Fethiye’nin cadde ve sokaklarındaki billboardlara asılan mesajların içeriğiyle ilgili bilgi istediğini söylerken, mesajların genel merkeze gönderildiği belirtildi. MHP Genel Merkezi'nin Başkan Saatcı’nın mesajıyla ilgili değerlendirmesini yaptıktan sonra bir karar vereceği, bu kararın Başkan Saatcı’ya destek, uyarı veya ihraç da olabileceği açıklandı.

Başkan Saatcı ve meclis üyelerinin de isminin yer aldığı Fethiye ana cadde ve sokaklarındaki billboardlarda, “Ülke bitûnîyme bozulmaması ve hezkırına insana dı hûndure me kuvvetlenmesi dılxaziya meye. Qurban Bayramımız piroz be” ifadelerini şaşkınlıkla okuyan vatandaşlar, neden böyle bir ilan yayınlandığını mesajın altındaki şu ifadelerde anladı: "Anladınız değil mi? Bu yüzden; tek millet, tek vatan, tek dil, tek bayrak, tek devlet."

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.