Mezbahaya Kalite Bayrağı

Muğla Belediyesi Mezbaha Tesisleri, yeni yönetmeliklere uygun olarak modernizasyonu tamamlayarak Türkiye’de çok az mezbahanın sahip olduğu İşletme Onay Belgesini alalark Üretim Kalite Bayrağını astı.2008 yılında faaliyete geçen...

Mezbahaya Kalite Bayrağı

Muğla Belediyesi Mezbaha Tesisleri, yeni yönetmeliklere uygun olarak modernizasyonu tamamlayarak Türkiye’de çok az mezbahanın sahip olduğu İşletme Onay Belgesini alalark Üretim Kalite Bayrağını astı.

2008 yılında faaliyete geçen Muğla Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Mezbaha Tesisleri, Kırmızı Et ve Et Ürünleri Üretim Tesislerinin Çalışma Usul ve Esaslarını belirleyen yönetmelik gereği Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Çalışma İzin Belgesi’ne sahipti. Ancak 17.12.2011 tarih, 28145 sayılı resmi gazete ve 27.12.2011 tarih, 28155 sayılı resmi gazetede yayımlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlerine Dair Yönetmelik ve Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları yönetmelikleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan mezbahalara 2013 yılı sonuna kadar yönetmeliklere göre modernizasyon projelerini hazırlamaları istenmiş, çalışmaları yapmayan mezbahaların süre sonunda faaliyetten men edeceği duyurulmuştu.

Muğla Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü mezbaha tesisleri modernizasyonunu tamamlayarak, 27.12.2013 tarihinde Türkiye’de çok az sayıda tesise verilen İşletme Onay Belgesi’nin sahibi oldu. İşletme Onay Belgesi’ne sahip tesislerin akredite olmuş uluslararası teknik kontrol ve belgelendirme firmaları tarafından denetlenmesi sonucu da Muğla Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Mezbaha Tesisleri uluslararası geçerliliği olan ISO 22000:2005 Kalite Belgesi ve bayrağının da sahibi oldu.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye’de çok az sayıda mezbaha tesisine verilen İşletme Onay Belgesi, Üretim Kalite Belgesi ve bayrağı ile Muğla Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Mezbaha Tesisleri’nin bölgede ve Türkiye’de örnek olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “Mezbaha tesisimiz gerek uluslararası standartlara uygun çalışma ortamı, hijyen, temizlik konuları gerekse enerjisini sağladığı güneş panelleri ile örnek bir tesistir. Vatandaşlarımıza daha iyi, daha sağlıklı hizmet vermek için her türlü modernizasyon çalışması yapılmış, bunu aldığı üretim kalite belgesi ve bayrağıyla da kanıtlamıştır” dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.