Meydanın ismine halk karar verdi: ATATÜRK MEYDANI

Yalıkavak Belediyesi tarafından yenilenerek açılan meydanın ismi Atatürk Meydanı oldu. Meydanın ismi halk oylarıyla belirlendi.Kış aylarında başlanan Yalıkavak Belediyesi önündeki meydan düzenleme ve yenileme çalışmalarının...

Meydanın ismine halk karar verdi: ATATÜRK MEYDANI

Yalıkavak Belediyesi tarafından yenilenerek açılan meydanın ismi Atatürk Meydanı oldu. Meydanın ismi halk oylarıyla belirlendi.

Kış aylarında başlanan Yalıkavak Belediyesi önündeki meydan düzenleme ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından meydanın isminin belirlenmesi için anket çalışması yapıldı. Çarşı ile Pazaryeri arasında bağlantıyı oluşturan ve çevre düzenlemesi ile modern bir görünüm kazanan meydan için Atatürk, Cumhuriyet, Barış, Demokrasi, Halk ve Belediye Meydanı isimleri için oy kullanan vatandaşların tercihleri Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Sosyal medya üzerinden ve formları doldurarak gerçekleşen oylamalar sonucunda birinci olan Atatürk Meydanı ismi Yalıkavak Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda oy birliği ile kabul edildi. Coşkulu bir törenle açılan meydanın ismi de belirlenmiş oldu.

Meydanın ismine vatandaşların karar vermesi için böyle bir çalışma başlattıklarını belirten Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan şunları söyledi:

“Meydanımızın ismine beldemizde yaşayan vatandaşlarımızın karar vermesini istedik. Çıkan sonuçları da meclisimizde görüşerek meydanımızın ismini Atatürk Meydanı olarak belirledik. Halkımızın görüşleri ve fikirleri bizler için çok önemli.”

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.