Mert Batur Türkiye 1’incisi oldu

75. Yıl Fen Lisesi öğrencisi Mert Batur, 25. Ulusal Ömer Seyfettin Hakiye Yarışması’nda “Bazı Topraklar” adlı eseri ile Türkiye 1’incisi oldu. Batur’un bu büyük başarısı Muğla’da sevinçle karşılandı.Türk Edebiyatının...

Mert Batur Türkiye 1’incisi oldu

75. Yıl Fen Lisesi öğrencisi Mert Batur, 25. Ulusal Ömer Seyfettin Hakiye Yarışması’nda “Bazı Topraklar” adlı eseri ile Türkiye 1’incisi oldu. Batur’un bu büyük başarısı Muğla’da sevinçle karşılandı.

Türk Edebiyatının önde gelen hikâye yazarlarından ve Türk kısa hikâyeciliğinin kurucu ismi Ömer Seyfettin’in memleketi Balıkesir Gönen Belediyesi’nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen 25. Ulusal Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması’nda 75.Yıl Fen Lisesi öğrencisi Mert Batur, öğrenciler dalında Türkiye birincisi oldu.

Türkçede sadeleşmenin savunucularından ve Milli Edebiyat akımı öncülerinden, kısa ömrüne pek çok eser sığdıran Ömer Seyfettin adına düzenlenen yarışmaya her yıl çok sayıda eser katılıyor. Hikâye yazma yarışmasında Türkiye 1.si olan Mert Batur, “Bazı Topraklar” adlı hikâyesinde, savaşın topraklarından ayrılmaya zorladığı insanları, uzun saçlı kız Hoşi kahramanında sembolleştirerek anlattı. Batur, “İnsanlar gidince topraklar ne yapar? Onlar da durur mu, düşerler insanların peşine. Bazen bir hasat vaktinde, bazen saç diplerinde…” diyerek fakir topraklarda terörden dolayı gerçekleşen göç olgusunu dramatik bir şekilde işledi.

Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda hikâye, Gönen´de kurulan bir ön jüri tarafından bir ön incelemeye tabi tutuldu. Ön incelemeyi geçen hikâyeler, Seçici Kurul üyelerince değerlendirildi ve dereceye giren hikâyeler ile özendirmeye lâyık görülen hikâyeler belirlendi.

Hikâye yazma yarışmasında değerlendirme sonucunda; öğrenciler dalında, Muğla Menteşe 75.Yıl Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Mert Batur’un kaleme aldığı "Bazı Topraklar" isimli hikâye 431 puanla ipi göğüslerken, Toranj Murg rumuzlu hikâyeci "Kuşların Şarkısı" ile 413 puanla ikinci, Akasya rumuzlu hikâyeci ise 405 puan alan "Feth-i Aşk" isimli hikâyesi ile yarışmanın bu kategoride üçüncü oldu. Türkiye’nin en prestijli edebiyat yarışmaları içinde yer alan ve 1000’nin üzerinde eserin arasından öne çıkan Mert Batur’un başarısı hikâyeseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.