Mermercilerden eğiteme destek

Muğla Mermerciler Derneği eğitime destek çalışmaları konusunda başkan Mustafa Ercan ve yönetim kurulu üyeleri Muğla Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Mehmet Naci Önal’ı makamında ziyaret etti.Ziyarette karşılıklı bilgi...

Mermercilerden eğiteme destek

Muğla Mermerciler Derneği eğitime destek çalışmaları konusunda başkan Mustafa Ercan ve yönetim kurulu üyeleri Muğla Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Mehmet Naci Önal’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette karşılıklı bilgi ve fikir alışverişinde bulunulurken, Önal, Muğla Meslek Yüksek Okulunda 6 bine yakın öğrenci olduğunu ve Türkiye’deki okullar sıralamasında ilk 3’te olduğunu belirtti. Okul öğrencilerinin staj konusunda zorluk yaşadıklarını ifade eden Önal, mermer firmalarından bu konuda destek olmalarını istedi.

Daha sonra branş öğretmenleri de öğrencilerin staj projesi kapsamınsa başkan Ercan ve yönetim kurulu üyelerine bilgi aktardı.

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan da, eğitime destek vermek konusunda ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti. Ercan; “Meslek Liseleri ve Meslek Yüksek Okulları Türkiye’de eğitimin belkemiğidir. Ülkemizde her sektörde yetişmiş ara elemana ihtiyaç vardır. Bu ara elemanlar da Meslek Yüksek Okullarından yetişmektedir. Bu öğrenciler aldıkları eğitimin yanında stajlarını da doğru şekilde yaparlarsa işsizlik sorunu ortadan kalkar. Ara elamana ihtiyaç duyulan sektörlerden birisi de bizim mermer sektörüdür. Bu konuda elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Ercan ayrıaca, mermer sektöründe faaliyet gösteren firma sahipleriyle düzenleyecekleri toplantıya müdür ve öğretmenleri davet etti. Ercan, staj konusunda firma sahiplerine daha geniş bilgi vermelerini, eğitime destek vermek için her şeyi yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.