İasos' tan - Reha ERUS - MERHABA

İASOS’TAN – Reha ERUS

Sevgili Tülay Sükün’den teklif gelince çok sevindim. Genç ve dinamik üstelik pırıl pırıl basılmış bir yerel gazetede köşe sahibi olmak ayrıcalıktır. Hele Can Pulak ve Rahmi Turan gibi duayen yazarlarla birlikte yazı yazmak ve okunabilmek onurdur.

Önce kendimi tanıtayım. Ömrümün 42 yılı İtalya’da geçti. Gazeteciliğe Roma’da lise öğrencisiyken o dönemde İtalya’da top koşturan Can Bartu sayesinde başladım. Tam 55 yıldır gazetecilik yapıyorum. 2015’te Doğan Grubunun İtalya Temsilcisi iken emekli oldum ve ülkeme döndüm. Hala CNN Türk İnternet sitesinde köşe yazarlığım devam ediyor. Sırasıyla Cumhuriyet, Milliyet, Güneş, Sabah ve Hürriyet gazetelerinde çalıştım, dış temsilcilik görevini üstlendim. TRT’de sabah ve gece programlarına çıktım. Basından başka bir ek işim olmadı. 1979’ da dönemin Papası 2. John Paul ile yaptığım röportajla Avrupa’da ‘Yılın Gazetecisi’ seçildim.

Köşemin adını ‘İasos’tan’ olarak belirledik. Çünkü 2000 yılından beri antik İasos yani Kıyıkışlacık’ta bulunan ‘Yeşilyaka’ sitesinde yaz tatilimizi ailece geçirdik. Emekli olduktan sonra Roma’dan İstanbul’a dönüşümüzde bu çok güzel ama kozmopolit kente ayak uyduramadık. İasos’a kaçtık ve yazlık evimizde aylarca kalırken biraz da eşimin ısrarı ile bu şirin balıkçı köyünde kışında oturabileceğimiz bir ev aldık. 2016’dan beri mutlu bir şekilde 12 ay burada yaşıyoruz. Özellikle pandemi döneminde Kıyıkışlacık ideal bir korunma yeri oldu. Kedilerimiz, köpeklerimiz var. En sağlıklı, en taze deniz mahsullerini tadabiliyoruz. Havası muhteşem. Havalimanı evimizden görünüyor. Milas ve Güllük yakınımızda. Bodrum az ilerde. Çökertme yolumuzun üstünde. Selimiye adeta arka bahçemiz gibi. Pazarlarda teyzelerden özellikle sebze ve mevsim otları almak bir ayrıcalık. Kısacası hayatımızın ikinci baharını Ege de geçirmek inanın insanı gençleştiriyor, sağlık aşılıyor.  Daha ne isteyebiliriz ki. Korona yüzünden tam bir yıldır İstanbul’a veya yurt dışına gidemedik ve bunu sorun etmedik.

Her hafta Perşembe Günleri bu sütundan sizlerle paylaşımlarım olacak. Her konuyu işleyebileceğiz. Örneğin bu tanıtımdan sonra ilkyazım bölgemizin Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret almayı başaran ilk zeytinyağını ve Milas’ın diğer değerlerini yazacağım.

Şimdilik herkese Merhaba.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.