Memur-Sen İl Divanı toplandı

11 sendikanın bağlı bulunduğu Memur-Sen Muğla İl Temsilciliğinin yıllık İl Divan toplantısı İl Özel İdare salonunda yapıldı. Toplantıya Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Toç-Bir...

Memur-Sen İl Divanı toplandı

11 sendikanın bağlı bulunduğu Memur-Sen Muğla İl Temsilciliğinin yıllık İl Divan toplantısı İl Özel İdare salonunda yapıldı. Toplantıya Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Toç-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Fatih Doğan, Memur Sen Muğla İl Temsilcisi Hasan Demirtaş ve Memur Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri katıldı.

Memur Sen İl Divan toplantısının açılışında konuşan İl Temsilcisi Hasan Demirtaş, 18 yıl önce kurulan Memur Sen’in bugün yetkili sendika haline geldiğini belirterek, Muğla’da 7 bin üyeye ulaştıklarını açıkladı. Demirtaş, son günlerde Taksim Gezi Parkı ile ilgili gelişmeleri de değerlendirirken, “Taksim’i Tahrim meydanı yapma sevdalıları masumane bir şekilde başlayan eylemi provake etme çabası içine girdiler. Demokratik hak olan tepkiyi gerçekten bir hak arama biçiminde sürdüren vatandaşlarımızı tenzih ederiz. Hepimizin sağduyulu olması gerekiyor” dedi.

Memur Sen Genel Başkanının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile son görüşmesinde 4B’li personel ile 4C statüsündeki personelin kadroya geçirilmesi, 2005’ten sonra göreve başlayan memurlara derece verilmesi, kamu görevlilerinin fazla mesaileri, kamuda kıyafet serbestisin sağlanması gibi konularda rapor sunulduğunu belirten Demirtaş, “Bu yapılacak toplu sözleşme masasında çalışanlarımıza çok daha güzel kazanımlar elde etmek ümidindeyiz” dedi.

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş, terör ve son günlerde yaşanan sokak eylemleri hakkında bilgi verdi. Memiş, “Memur Sen olarak son 30 yıldır devam eder terör belasından kurtulmak için başlatılan süreci önemsiyoruz. Elbette bizim de kırmızı çizgilerimiz var. Şehitlerimiz, gazi ve şehit yakınlarımızın durumu bizim için önemli. Bunun yanında son günlerde Taksim Gezi Parkı’ndaki demokratik ve masumane bir şekilde başlayan hak arama, nedense bazı iç ve dış güçlerin de olayı povake etmesi ile hak aramadan çıktı. Memur Sen olarak bu eylemleri, iyi niyetle yola çıkanları tenzih ederim, tasvip etmemiz mümkün değil” dedi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.