Medya Okuryazarlığı Konferansları düzenleniyor

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan BİLGE Hareketinin alt basamaklarından olan Biz Bir Aileyiz Projesinin Medya Bağımlığı faaliyetleri kapsamında; il genelinde görev yapan Rehber öğretmenlere, Sosyal Bilgiler...

Medya Okuryazarlığı Konferansları düzenleniyor

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan BİLGE Hareketinin alt basamaklarından olan Biz Bir Aileyiz Projesinin Medya Bağımlığı faaliyetleri kapsamında; il genelinde görev yapan Rehber öğretmenlere, Sosyal Bilgiler ve Türkçe öğretmenlerine yönelik “Medya Okuryazarlığı” konulu konferanslar düzenleniyor.

Bu doğrultuda düzenlenen ilk konferansın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, “Medyası, okulu, ailesi, öğretmeni, velisi, öğrencisi hep birlikte hareket etmezsek aile olamayız. Çocuklarımızı bekleyen tehlikelerden onları uzaklaştıramayız. Bugün medya okuryazarlığı diğer bir anlamda medya bağımlılığı konusunda çalışmamızı başlatmış bulunuyoruz. Bu süreç sadece konferansla sınırlı kalmayacak. Bütün ilçelerimizdeki öğretmenlerimize talim terbiye kurulunun Medya Okuryazarlığı dersini okutabilecek farklı branşlarda görev yapan öğretmenlerin katılımıyla ilk farkındalık konferanslarını düzenliyoruz. İkinci adım ise yaz tatili boyunca öğrencilerimiz yaşadıkları anılarını şiirle, hikâye ve karikatür ile öğrencilerimiz dillendirecekler ve ekim ayının ilk haftasında yarışma ile ödüllendireceğiz. İlk konferansımızı RTÜK İnsan Kaynakları Daire Başkan Yardımcısı Dr. Yaşar Uğurlu Beyle yapmaktan dolayı gururluyuz.” şeklinde konuştu.

Medya okuryazarlığı dersinin önemine değinen RTÜK İnsan Kaynakları Daire Başkan Yardımcısı Dr. Yaşar Uğurlu, “Türkiye’de toplumun, özellikle de çocukların ve gençlerin medyayla girdikleri ilişki, bu ilişkinin daha sağlam temellere oturtulmasını zorunlu kılmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalarda, Türkiye’deki televizyon izlenme oranının ortalama olarak günde 4–5 saat olduğu görülmektedir. Medya karşısında savunmasız bir alıcı durumunda bulunan çocukların, ilköğretimden başlayarak medya karşısında bilinçlendirilmelerinin gerekliliğini ortaya koymaktadır. Böylelikle öğrenci; medya karşısında pasif bir alıcı olmak yerine, medyayı okuyabilecek, medyanın dilini çözebilecek bilinç düzeyine ulaşarak iletişim olgusunda aktif bir birey olarak yer alabilecektir. ”dedi.

Muğla Menteşe Öğretmenevi Salonu’nda başlayan Medya Okuryazarlığı konulu konferanslar diğer ilçelerde de gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.