Mecliste önerge krizi

Marmaris Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının birinci oturumuna önerge krizi damga vurdu. Marmaris'te mühürlenen bazı konutlar, TMSF arazisindeki otel inşaatı, köylü pazarı ve Ilıca Park’la ilgili meclis önergeleri...

Mecliste önerge krizi

Marmaris Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının birinci oturumuna önerge krizi damga vurdu. Marmaris'te mühürlenen bazı konutlar, TMSF arazisindeki otel inşaatı, köylü pazarı ve Ilıca Park’la ilgili meclis önergeleri reddedilen Ak Partili üyeler toplantı salonunu terk etti. Başkan Acar, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, önergenin tahrik edici ve etik dışı olduğunu savundu.

Marmaris Belediye Meclisi, Ağustos ayı meclis toplantısında 7 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. AK Partili belediye meclis üyeleri Hasan Şencan ve Hakan Yalçınkaya mazeret bildirerek toplantıya katılmadı. Meclis tutanaklarının okunmasını ardından meclise sunulan önergeler görüşüldü. Kardeş şehir Jinan’da düzenlenecek festivale katılacak heyetin belirlenmesine ilişkin madde oy çokluğu ile gündeme alındı. Daha sonra Başkanı Acar, AK Partili meclis üyeleri tarafından meclise sunulan önergeleri okudu. Önergeler Marmaris’te mühürlenen bazı binalar, TMSF arazisindeki otel inşaatı, köylü pazarı ve Ilıca Park’la ilgiliydi.

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, meclis toplantısına katılmayan AK Partili belediye meclis üyelerinin imzalarının yer aldığı önergenin meclise sunulmasının etik olmadığını söyledi. Bunun üzerine AK Partili belediye meclis üyesi Yeliz Kışla, önergelerle ilgili açıklama yapmaya başladı. Vatandaşların kendilerine ilettiği konuları önergeye taşıdıklarını belirtti.

AKP ‘li Marmaris Belediye Meclis üyesi Yeliz Kışla, toplantıda söz almadan konuşunca tansiyon yükseldi. Başkan Acar’ın uyarısına rağmen konuşmasını sürdüren Yeliz Kışla, daha sonra meclis toplantısını terk etti. Yeliz Kışla ile birlikte Hüseyin Öztürk, Sedat Yüce, Cüneyt Aytekin, Mehmet Zeki Korkmaz da toplantıdan ayrıldı. AKP’li Marmaris Belediye Meclis üyesi Uysal Avcı, diğer üyelerin aksine salonu terk etmediği görüldü.

“AK Partililerin önergeleri etik dışı”

Meclis toplantısının toplantısının ardından Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, açıklamalarda bulundu. Acar, AKP’li Marmaris Belediye Meclis Üyelerinin meclise sunduğu önergelere tepki gösterdi. Acar, önergelerdeki ifadelerin tahrik edici, etik dışı ve ahlaka uymayan ifadeler taşıdığını savunarak şöyle konuştu: “Ortamı germek için hazırlanmış tahrik edici cümlelerle dolu önergeler somut konularla ilgili sorulur. Ne düşünüyorsunuz, rahatsız duyuyor musunuz, vicdanen rahatsız mısınız gibi insanları aşağılayıcı bir şekilde sorular sormak insanlık dışıdır. Bilgi edinmek herkesin hakkıdır. Gerek meclis dışında gerekse mecliste. Sadece belediye meclis üyeleri değil bütün halkımızda bilgi edinme yasasından yararlanabilirler. Bunu engellenecek hiç bir güç yoktur. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız burada yazmış oldukları, içeriği gündeme alınsın diye yazdıkları önergeleri hiç etik olmadığını vurgulamak isterim”.

Acar, mühürlenen binalarla ilgili açıklama yaptı

Başkanı Ali Acar, AK Parti Marmaris İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş’un ilçedeki inşaatlar, binalar ve otellerle ilgili başlattığı şikayet yağmuruna da değindi. Başkan Acar, göreve geldiklerinde Marmaris’in yüzde 90’ının yapılandığına dikkat çekti. İlçede görev süresi öncesinde yapılan çok sayıda yapının imara aykırı unsurları bulunduğunu hatırlattı. Acar, Marmaris’teki binalarda iki temel sorunun çatı ve asma kat sorunu olduğuna işaret etti. Bu sorunların giderilmesi amacıyla imar revizyon planında düzenleme yaptıklarını hatırlattı. Acar, Marmaris’teki bu tablodan vatandaşların sorumlu olmadığının da altını çizdi.

Marmaris’te basına da yansıyan mühürlenen binalarla ilgili kamuoyunda yanıltıcı bilgiler yer aldığına işaret eden Acar, “Şikayete konu olan yapılarda balkon kapata, havalandırma gibi konular yer alıyor” dedi.Acar, Marmaris’teki yapılarla ilgili şikayetler nedeniyle bundan sonraki süreçte yaşanacaklardan Kenan Akkuş’un ve AK Partili Marmaris Belediye Meclis üyelerinin de sorumlu olduğunu söyledi. Acar, isim vermeden, bu şikayetleri organize eden biri olduğunu açıkladı.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.