Meclis Tarım Komisyonu Paris’e gidiyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aziz Türkoğlu’nun 2002 yılından bu yana üzerinde çalıştığı Trüf mantarının Muğla’da ekimi ve pazarlamasını araştırmak üzere Muğla İl Genel...

Meclis Tarım Komisyonu Paris’e gidiyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aziz Türkoğlu’nun 2002 yılından bu yana üzerinde çalıştığı Trüf mantarının Muğla’da ekimi ve pazarlamasını araştırmak üzere Muğla İl Genel Meclisi Tarım komisyonu üyeleri Fransa’ya gidiyor.

İl Genel Meclisi’nin Tarım, Hayvancılık ve Orman komisyonu Başkanı Eyüp Katırcı, Komisyon üyeleri Halil Ilbıra, Burak Erbay, Alper Çalıkoğlu ve Mehmet Üyük’ten oluşan 5 kişilik komisyon 22 Şubat tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’e gidecek. Paris’teki Tarım Fuarı’na katılacak olan komisyon üyeleri, burada aynı zamanda Trüf Mantarı Üreticileri Birliği ile Trüf mantarının dikimi, hasadı ve pazarlaması konularında görüş alışverişinde bulunacaklar.

Denizli’de geçen yılın sonlarında Türkiye’nin ilk Trüf mantarı ormanı hizmete girmiş ve 7 hektar alana Trüf mantarı ekilmişti. 20 yıl içinde dünya genelinde 6 milyar dolarlık bir pazara ulaşması bekleniyor. 20 değişik çeşidi bulunan Trüf mantarının Muğla’da da üretilmesi için komisyon üyeleri ön çalışma hazırlıyor.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.