Mavi Otel 9.5 milyon TL’ye satıldı

Muğla İl Özel İdaresi tarafından satışı gündeme gelen Marmaris Kemeraltı Mahallesindeki 828 m2 arsa üzerine inşa edilen Mavi Otel Marmarisli işadamlarına ait Marmaris Yapı şirketine 9,5 milyon TL’ye satıldı. Muğla İl...

Mavi Otel 9.5 milyon TL’ye satıldı

Muğla İl Özel İdaresi tarafından satışı gündeme gelen Marmaris Kemeraltı Mahallesindeki 828 m2 arsa üzerine inşa edilen Mavi Otel Marmarisli işadamlarına ait Marmaris Yapı şirketine 9,5 milyon TL’ye satıldı. 

Muğla İl Özel İdaresi Mavi Otel dahil, elindeki bazı gayrimenkullerin satışını yapmak üzere daha önce ihaleye çıkmış, fakat ihaleye giren olmamıştı. İl Özel İdaresi’nin kiracıları arasında en sorunlu olan Mavi Otel’i işleten müstecir arasında 11 yıldır devam eden hukuki sürecin bitmesinin ardından Mavi Otel Muğla İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarından tekrar satışa çıkarıldı. Marmaris’in en işlek caddesi üzerinde Kemeraltı Mahallesi’nde bulunan dört katlı Mavi otelin satışı 12 gün önce yapılan kapalı telif usulü ile satış ile tekrar ihale yapıldı. İhaleye üç firma katılırken, Marmarisli Üntaş firması ile Marmaris Yapı firması arasında kıyasıya rekabet yaşandı. Üntaş firması 9 milyon 400 bin TL son teklifi verirken, Marmaris Yapı firması 9,5 milyon TL teklif ile Mavi Otel’in yeni sahibi oldu.

Ödeme nakit olacak

Mavi Otel’in yeni sahiplerinden Marmaris Yapı şirketi yetkilisi ve aynı zamanda Marmaris Belediye Meclis üyesi Muzaffer Özlü, ihale komisyonunun kesin satışı henüz kendilerine ulaştırmadığını belirtirken, “İhaleye üç firma katıldı. En son 9,5 milyon TL fiyat ile ihale bizde kaldı. Kesin satış kararının ardından 15 gün içinde ödemeyi nakit yapacağız. Binayı nasıl değerlendireceğimiz konusunda henüz karar vermedik. Fakat bina tamamen yıkılacak. Şu anki düşüncemiz, iş merkezi olarak binayı yeniden inşa etmek” dedi.

GETOB talip olmuştu

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, otelin mesleki eğitime tahsisi için Muğla Valiliği nezdinde bir dizi girişimde bulunmuştu. Bülbüloğlu, otelin mesleki eğitim amaçlı tahsisini istediklerini belirterek, “Mavi Otel’in turizme yönelik mesleki eğitim için tahsisi için Muğla valiliğine başvuru yaptık” demişti.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.