Mavi Kapak Kampanyasına destek

Türkiye genelinde sürdürülen 'Her Engelli İçin Plastik Kapak' kampanyasına bir destek de Ortaca Biz-Der den geldi.Muğla'nın Ortaca ilçesinde faaliyet gösteren Biz- Der, tarafından “Tane tane kapak toplayalım, engelleri aşalım”...

Mavi Kapak Kampanyasına destek

Türkiye genelinde sürdürülen 'Her Engelli İçin Plastik Kapak' kampanyasına bir destek de Ortaca Biz-Der den geldi.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde faaliyet gösteren Biz- Der, tarafından “Tane tane kapak toplayalım, engelleri aşalım” sloganıyla yola çıkan Biz-Der; Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alabilmek için, mavi kapak toplamaya başladı. İlçede bulunan okullar başta olmak üzere, bir çok kurum topladıkları kapakları toplama merkezi olan Biz- Der’e teslim etti. Toplanan mavi kapaklarla bir engelli vatandaşı tekerlekli sandalye verebilmek amacıyla yaklaşık 9 aydan beri yaptıkları çalışma sonunda 1500 kilo civarında mavi kapak toplandı.

Biz- Der yetkilileri, sosyal sorumluluk adına herkesin kapak bağışında bulunması gerektiğini söyledi. Biz-Der Dernek Başkanı Hasan Akoğlu; "Amacımız engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak. Biz dört yıldır bu işe önderlik yapmaktayız. arkadaşlarımızla birlikte ve tüm bölge halkımızın da desteği ile mavi kapak toplamaya karar verdik. Bu kapaklardan elde edilecek tekerlekli sandalye ile bir engellinin hayalini gerçekleştirebileceğiz. Şunu da unutmamak lazım, her sağlıklı insan potansiyel bir engelli adayıdır. Bizler ilk olarak yol kenarlarındaki mavi kapakları toplamaya başladık. Bu kampanyamıza başta okullar olma üzere ilçemizdeki diğer kurumlarda bizlere destek verdi. Okullarımızda öğrencilerimiz içtikleri suların kapaklarını ve yol kenarında buldukları kapakları topladılar. Spor Tesisleri’nde sporcularımız bu kampanyaya destek verdiler. Zaman zaman parkları dolaştık ve kapak topladık.Birer birer toplanan kapaklar dağ gibi oldu. 1500 kiloya yakın kapak toplamış olduk. 300 kilo kapağa bir araba kampanyası var. Bizde bu kampanyaya destek sağlamak istedik. Herkesin toplaması, özürlü vatandaşlarımıza bir yardım eli uzatmasını temenni ediyorum" dedi.

Kapak toplamaya bundan sonra da devam edeceklerini kaydeden Akoğlu; "Kapaklar aynı zamanda bir milli servettir. Bunları geri dönüşüme göndererek hem çevre ve doğanın korunmasına hem de özürlü bir vatandaşımızın hayatının kolaylaşmasına katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.