Mavi Bayrağa güvenlik seti

Yalıkavak Belediyesi Mavi Bayraklı Halk Plajı’na deniz güvenlik sistemi yapıldı. Yalıkavak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Mavi Bayraklı Halk Plajı’na deniz...

Mavi Bayrağa güvenlik seti

Yalıkavak Belediyesi Mavi Bayraklı Halk Plajı’na deniz güvenlik sistemi yapıldı. Yalıkavak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Mavi Bayraklı Halk Plajı’na deniz güvenlik seti yapıldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü Sorumlusu Kadriye Erkal Yıldırım şunları söyledi:

“Mavi Bayraklı halk plajımızda deniz ve plaj güvenliğini sağlamak amacıyla deniz güvenlik bariyeri yapılmıştır. Deniz kenarında insanların daha güvenli olarak denize girmesini sağlamak, vatoz, deniz anası, yengeç vb. canlılar, plastik, naylon torba, pet şişe ile diğer deniz taşıtlarının da bu bölgeye girmesini engelleyerek (sürat teknesi, jetski vb.) deniz kazalarını önlemek ve temiz güvenli yüzme sahası oluşturmak adına deniz güvenlik seti yapılmıştır. Bu uygulama halk plajı olarak Türkiye de ilk kez Yalıkavak Halk Plajı'na yapılmıştır. Deniz güvenlik seti; deniz üstünde bulunan bariyerlerin altında deniz tabanına kadar inen 3 cm aralıklı ağ bulunmaktadır. Ağın alt kısmından galvaniz zincir ile tabana sabitlenmektedir. Bariyerin ileri geri hareketini engellemek için ise beton bloklardan oluşan tonoz kullanılmaktadır. Kullanılan bütün malzemeler çevreci ve EKO standartlara uygundur, zehirli boya maddesi içermemektedir”

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Mavi Bayraklı Plajların öneminden bahsederek, “Mavi Bayraklı Plajlar turizm açısından çok önemli. Beldenin ve bölgenin prestijini arttırıyor. Bir çok tatilcide tatilini planlarken bu plajların bulunduğu alanları tercih ediyor. Bizlerde Yalıkavak’ta Mavi Bayraklı plajların çoğalması için çaba sarf ediyoruz” dedi.

 

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.