MARTAB turizmcileri yöneticilerle buluşturdu

Marmaris Turizm Birliği, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu ve TÜRSAB Marmaris BYK Başkanı İsmail Özbozdağ’ı  Marmaris’e turist getiren acente temsilcileri...

MARTAB turizmcileri yöneticilerle buluşturdu

Marmaris Turizm Birliği, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu ve TÜRSAB Marmaris BYK Başkanı İsmail Özbozdağ’ı  Marmaris’e turist getiren acente temsilcileri ile buluşturdu.

MARTAB Koordinatörü Sedat Kirt, yemekli toplantının açılış konuşmasında, MARTAB olarak kış sezonunda yurt dışındaki tanıtım faaliyetlerine daha fazla hız verdiklerini belirtti.  Kirt konuşmasının devamında, “Bu fuarlardan edindiğimiz izlenimlere göre ilçemizde turizm sezonunu verimli bir sezon olacak” dedi.

MARTAB olarak Türkiye’deki tüm turizm birliklerinin temsilcilerinin Marmaris’te buluşturacaklarını ifade eden Kirt şunları söyledi:

“Marmaris’te yapılacak olan bu toplantıya İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yetkililerin yanı sıra çok sayıda birlik temsilcisi katılacak. Bu toplantının amacı; bugün sayısı 72′ye ulaşan ve ülkemizin farklı bölgelerinde bulunan turizm altyapı birliklerinin ortak bir platformda buluşmasını sağlamak, bölgesel tanıtım amacıyla kurulan ancak yasal ve hukuki sorunlar nedeniyle birçoğu pasif durumda kalan birlikleri harekete geçirmek, yasal ve hukuki sorunları tartışmak ve çözüm yolları aramak şeklinde belirlendi” diye konuştu.

Kirt konuşmasının sonunda Ünlü dans gurubu “Şaman Dans Tiyatrosu Topluluğu”nun Haziran ayından sonra Marmaris’i mesken edineceğini belirterek, “Anfi tiyatromuz haftada üç kez bu grubun danslarıyla renklenecek” dedi.

Kirt’in ardından yemekte konuşan Marmaris Belediyesi ve MARTAB Başkanı olan Ali Acar ise, Marmaris Belediyesi’nin yaptığı düzenleme çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Bizim bütün amacımız Marmaris yaşayanlarına ve buraya gelen misafirlere tertemiz ışıl ışıl bir kent sunmak. Gelen turistlerin ilçemizden memnun ayrılmasını sağlamaktır. Tabiî ki bunun da tek yolu onlara sunulacak kaliteli hizmetten geçiyor” dedi.

“Daha güzel bir Marmaris için çalışıyoruz”

Marmaris’teki sokak ve caddelerde devam eden düzenleme çalışmalarına yönelik eleştirilerin haksız eleştirirler olduğunu ifade eden Acar, “ Biz yapılan işi yarım bırakmamak için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Yaşanan bir takım aksaklıklarında hoş görülmesi gerekir. Evet, sezon başladı . Marmaris girişindeki çalışmalar devam ediyor ama bu turistin müşteri memnuniyetini belirleyecek temel öğe değil. Asıl olan turistin otele yerleştikten sonra orada alacağı hizmet ve şehir içindeki esnafın ve vatandaşın turiste yaklaşımıdır” dedi.

Sorunları mutlak bize iletin

Toplantının son  konuşmasını yapan Marmaris Kaymakamı da sezonun turizm açısından olumlu geçeceği izlenimine  sahip olduğunu ifade ederek “Marmaris’te yapılan düzenleme çalışmalarının ilçeyi daha modern bir görünüme kavuşturacağına inanıyorum. Turizm sektöründe yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için bu sorunların bize ve  belediyemize ivedilikle iletilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.