MARMARİS’TE GÜRÜN RÜZGARI

CHP’nin Marmaris’teki seçim çalışmalarında adeta Gürün rüzgarı esti. Gürün’ün de konuştuğu seçim bürosunun açılışı miting havasında geçerken, Gürün, partililer ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.CHP...

MARMARİS’TE GÜRÜN RÜZGARI

CHP’nin Marmaris’teki seçim çalışmalarında adeta Gürün rüzgarı esti. Gürün’ün de konuştuğu seçim bürosunun açılışı miting havasında geçerken, Gürün, partililer ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Gürün, seçim çalışmalarını Marmaris ve çevresinde sürdürürken, ilçede partililer ve vatandalar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Başkan Gürün, Marmaris gezisine, CHP Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’la birlikte  Yeniyol Caddesi’ndeki esnafları ziyaret ederek başladı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Gürün, herkesle tek tek tokalaştı ve vatandaşlarla sohbet etti.

Açılış mitinge dönüştü

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Marmaris ziyaretinde CHP Marmaris Belediye Başkan adayı Ali Acar’ın seçim ofisi açılışına katıldı. Açılışa, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, kalabalığın alana sığmadığı coşkulu açılışta konuşan Başkan Gürün, Marmaris’teki kalabalığı ve ilgiyi görünce sanki vatandaşın seçimler için kararını çoktan verdiğini söyledi. Başkan Gürün; “ Marmaris’e yakışan muhteşem bir manzara var. Seçime gidiyoruz ama sanki seçimin sonucu belli, 30 Mart’ı beklemeden bir an önce bu işi bitirelim diyen bir kalabalık var.” dedi.

“CHP’nin kapısı herkese açık”

30 Mart yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu söyleyen Gürün, Muğla’nın büyükşehir olmasıyla yetkilerinin ve imkanlarının artacağını söyledi. Başkan Gürün; “ Hep birlikte, 13 ilçemiz ve büyükşehir belediyemizle bir çok önemli hizmetlerin altına imza atacağız. Bizim hedefimiz 13 artı 1.Bütün ilçelerde ve büyükşehirde CHP iktidar olacak ve 5 yıl süreyle sizlere hizmet edecek.” Şeklinde konuştu.

Fethiye’den Bodrum’a bir çok köyü, beldeyi dolaştığını söyleyen Başkan Gürün, bir çok ilçede, köyde farklı düşüncede olan insanların bile CHP’ye eğilim gösterdiğini, CHP’ye  katıldığını söyledi. Gürün; “ Türkiye siyasi bir Kurtuluş Savaşı içinde. Çünkü Türkiye’de insanların devletin kurumlarına, inancı ve güveni kalmadı. 11 yıldır ülkeyi yönetenler, bağımsız olması gereken devletin kurumlarını siyasallaştırdılar, kendi paralellerini kurdular ve şimdi de ondan kurtulmak için hukuk dışı hareketler içindeler. Onun için bu seçim siyasi bir Kurtuluş Savaşı. Biz bu seçimde yeniden Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerine bağlı olarak devletimizi yeniden rayına oturtmamız lazım. Hiçbir ayrım yapmadan, daha önceki görüşü ne olursa olsun, gelin kol kola olalım, birleşelim, birbirimize ihtiyacımız var. Cumhuriyet’imizin, Atatürk’ümüzün mirası Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleşelim.” Diye konuştu.

CHP’nin Ankara, Hatay, Bursa’da gösterdiği belediye başkanı adaylarına da değinen Başkan Gürün; “ Hangi siyasi görüşten olursa olsun, doğru, dürüst insanlara bu seçimlerde CHP’nin herkese kapısı açık. Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayımız, Bursa Büyükşehir belediye başkan adayımız, Hatay Belediye başkan adayımız bunun en güzel örneği. Bu yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin herkese gönlü, kapısı Mevlana öğretisinde olduğu gibi açık. Hep birlikte olalım, 31 Mart’ta farklı bir Marmaris’e, farklı bir Muğla’ya, farklı bir Türkiye’ye hep birlikte imza atacağız.” dedi.

Marmaris gezisinin ikinci gününde gazetecilerle bir araya gelen Başkan Gürün, yeni büyükşehir yasasından, kapatılan belde ve köylere, turizmden tarıma kadar bir çok konuya değindi. Gazetecilerle yapılan toplantıya, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, CHP Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli ve partililer katıldı.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Marmaris ziyaretinde sivil toplum kuruluşları ve muhtarlara “Büyükşehir Yasası ve Projeler” konulu sunum yaparak, yeni büyükşehir yasası ile değişen yerel yönetim şemasını, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerin görev alanlarını anlattı. Başkan Gürün ayrıca internet üzerinden yayın yapan Marmaris TV’de Gündem programına katıldı.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.