Marmaris’te besliyor, Almanya’da sahiplendiriyorlar

Tatillerini Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçiren Almanyalı kuzenler Elena Flohr ve Martina Reifert, kedi barınağını ziyaret ederek mama yardımında bulundu.Kedi Barınağı'nın Gönüllü Bakıcısı İskoç Jeannie Thirkill'le...

Marmaris’te besliyor, Almanya’da sahiplendiriyorlar

Tatillerini Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçiren Almanyalı kuzenler Elena Flohr ve Martina Reifert, kedi barınağını ziyaret ederek mama yardımında bulundu.

Kedi Barınağı'nın Gönüllü Bakıcısı İskoç Jeannie Thirkill'le sürekli olarak görüşen ve barınaktaki kedileri Almanya'da sahiplendiren kuzenler geçtiğimiz yıl 240 kediyi Almanya'ya götürdü. Marmaris'te sahipleri tarafından sokağa terk edilen kedilere Almanya'da yeni bir yaşamla tanıştıran Elena Flohr ve Martina Reifert, "Her yıl Marmaris'e 5-6 kez gelip gidiyoruz. Biz sahipsiz hayvanlara yardım etmeyi çok seviyoruz. Sokağa terk edilen hayvanların aşılarının ve tedavilerinin tamamlanmasından sonra en çok sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyduklarını düşünüyoruz. Bunun için de Almanya'da dernekler ve internet aracılığıyla evcil bir hayvan edinmek isteyenlerle kedileri buluşturuyoruz" dedi.

Gönüllülerin desteklerinin kendisine güç verdiğini ifade eden Thirkill ise, "Kendimi çok şanslı hissediyorum çünkü hem böyle arkadaşlarım hem de beni destekleyen bir belediye var. Tek başıma başaramam. Şu an barınakta 250 kedi, 2 eşek, 2 katır, 30 köpek, 15 kaplumbağa, 8 tavuk ve 1 baykuşum var. 25 yıldır sokak hayvanlarına gönüllü bakıcılık yapıyorum. Yurt dışı ve yurt içinden yapılan yardımlar beni çok mutlu ediyor. Her yıl gelen stajyer öğrencilerimizin de hizmetleri ile görevimizi başarıyla sürdürüyoruz" dedi.

Jeannie Thirkill, gönüülülerle birlikte Marmaris Belediyesi'ni ziyaret etti. Barınağa hizmetleri nedeniyle Almanyalı kuzenler Elena Flohr, Martina Reifert ile Hollandalı stajyer Meral Kaarmond'a Marmaris Belediyesi adına teşekkür plaketlerini Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Görevlisi Belma Karabenli tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.