Marmaris’i İstanbul’u sanatla fethetti

9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali İstanbul’da “Marmarist” Karma Güzel Sanatlar Sergisi etkinlikleri ile kapılarını sanatseverlere açtı.Güzel Sanatlar konusunda yaratıcılıklarını sergileyen 100 katılımcının...

Marmaris’i İstanbul’u sanatla fethetti

9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali İstanbul’da “Marmarist” Karma Güzel Sanatlar Sergisi etkinlikleri ile kapılarını sanatseverlere açtı.

Güzel Sanatlar konusunda yaratıcılıklarını sergileyen 100 katılımcının yaklaşık 250 eserinin sergilendiği etkinlikler, 16 Mart Pazar gününe kadar Yeni Kadıköy İskelesi Şirket-i Hayriye Sanat Galerisinde ziyaret edilebilecek.

Festival açılış konuşmasını gerçekleştiren yazar Damla Özlüer, kadınların birer yanardağ gücü ile bulundukları zaman dilimini değiştiren işlere sanatla imza attıklarını söyledi. Kalimerhaba Derneği Başkanı tiyatrocu Selma Sonat kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmayan, her etkinlikte yanında olan, sanatçı dostlarına teşekkür etti. Festivalin, her yıl sadece bir kadına verilen, “Kafasında Sanat Çiçekleri Açan Kadın Ödülüne” bu yıl, aralıksız düzenlediği temalı sergilerle sanatçılara kucak açarak, ev sahipliği yapan Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi Yöneticisi Ayşegül Abay layık görüldü. Festivali en genç kadın sanatçısı unvanının sahibi ise, bu yıl Azerbaycan’dan konuk olarak sergiye katılan 17 yaşındaki ressam Nergis İsmayilova oldu.

Yaman Tüzcet'in “Biz Deliler” adlı oyunundan bir bölümünü canlı olarak sunduğu ve kitaplarını imzaladığı açılış etkinlikleri, Konuk Yazarlar Cino Kaneli, Furkan Er, Sebla Özyurt , Raşit Öztürk, Aliye Özlü, Hasbora, Şeyhmus Kartal, Ümit Yaşar Işıkhan’ın kitaplarını imzası ve şiir dinletisi ile devam etti.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.