Marmaris Hollanda’da tanıtılıyor

Marmaris Turizm Birliği, Marmaris ve çevresini tanıtmak üzere Hollanda'nın Utrecht Fuarı'na katıldı.43. kez kapılarını açan fuara Türkiye , 37 katılımcı ve 740 metrekarelik bir stantla katıldı. Türkiye 2014 Utrecht Fuarı'nda...

Marmaris Hollanda’da tanıtılıyor

Marmaris Turizm Birliği, Marmaris ve çevresini tanıtmak üzere Hollanda'nın Utrecht Fuarı'na katıldı.

43. kez kapılarını açan fuara Türkiye , 37 katılımcı ve 740 metrekarelik bir stantla katıldı. Türkiye 2014 Utrecht Fuarı'nda Türkiye bağımsız katılımcılarla birlikte 1300 metre kare ile fuarın en büyük 10 katılımcısı arasında yer aldı. 2013 yılında 100 bin kişinin ziyaret ettiği fuar, hem turizm tüketicilerine hem de tur operatörlerine hitap ediyor. 140 ülkeden 1500 katılımcının yer aldığı ve 6 gün sürecek fuar hakkında bilgi veren MARTAB Koordinatörü Sedat Kirt, "Utrecht Fuarı, turizmcilerin Londra ve Berlin Fuarı'ndan sonra en çok önem verdiği üçüncü fuar. Bizde bu önemin farkında olarak Hollandalı tüketiciye yani potansiyel turistlere burada gerektiği gibi tanıtım yapmaya çalışıyoruz. Bugün baktığımızda Marmaris'te bir çok önemli tesisin temsilcisi Utrecht 'e ve görüşmelerini yoğun bir şekilde gerçekleştiriyor. Fuar üçüncü gününden itibaren de tüketiciye açılacak. Biz özellikle tarihi ve kültürel açıdan bölgemizi tanıtan ürünleri Hollandalı tüketiciye ulaştırıyoruz. İlk gün geçen yıl olduğu gibi profesyonel turizmcilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Marmarisli turizmcilerden edindiğimiz izlenimlere göre de Hollanda pazarı istikrarlı bir pazar, ani iniş çıkışları olmayan bir pazar. Türkiye'nin payına baktığımızda ise 2013 yılında Hollanda'dan yurt dışına giden turistlerden yüzde 4,1'lik bir pay edinmiş görülüyor Türkiye. Geçtiğimiz 5 yıla göre artan bir ivme olduğunu da gösteriyor" dedi.

Kirt: Daha çok tanıtmalıyız

Hollandalı turistlerin tatil alışkanlıklarını değerlendiren Sedat Kirt, "Hollandalı turist bölgemizi niçin tercih ediyor denilince deniz-kum-güneş akla geliyor ancak, Hollandalı turist önümüzdeki 10 yıllık süreçte kültür turizmi için de yurt dışına çıkmayı düşünüyor. Burada bir eksikliğimiz var. Kültür turizmi denildiğinde tarihi zenginliklerine karşın kültür turizmi denildiğinde Türkiye, Hollandalı turistin yüzde 18'inin aklına geliyor. Yani bizim tarihimizi kültürümüzü, gelenek, göreneğimizi, yeme içme alışkanlığımızı Hollanda'da daha fazla tanıtmamız gerekiyor ki bu payı arttırabilelim" diye konuştu.

Hollanda ilk 4’te

Marmaris'e her yıl en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında ilk dörtte yer alan Hollanda'da önümüzdeki yıllarda yürütülecek tanıtım çalışmaları hakkında bilgi veren Kirt, Hollandalı turist profilinin Marmarisli turizmciler içinde önemine vurgu yaptı. Kirt, "Türkiye'nin bir artısı ise uçakla tatile gidilebilen ülkeler arasında İspanya'dan sonra ikinci olması. Hollandalı turist daha çok komşu ülkelerine karayolu ile tatile gidiyor. Almanya-Avusturya- İtalya, Fransa gibi. Ama uçakla tatili tercih ettiğinde ise önce İspanya sonra da Türkiye akla geliyor. Marmaris bölgesi olarak hatırlatmak gerekirse Hollanda pazarı Marmaris'e gelen toplam turistler içerisinde her zaman ilk dört içinde yer almıştır. Kimi yıl üçüncü, kimi yıl ikinci sırada yer alıyor. Bizim amacımız Hollanda ve bağlı olan Belçika gibi pazarlarda bu payı daha da arttırmak çünkü Hollandalı turist profili Marmaris'in ihtiyaç duyduğu bir turist profili. Hollandalılar kültürel değerlere de her geçen yıl daha fazla önem veriyorlar. Bu yüzden biz de çalışmalarımızı bu yönde çeşitlendiriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda hazırladığımız kırsal turizm rehberinin ardından şimdi Marmaris Belediyesi ve MARTAB işbirliği ile 600 kilometrelik bisiklet rotası projesi gündemimizde. Önümüzdeki yıl onu da Hollanda pazarında tanıtmaya başlayacağız. Bisiklet turizminde ana pazarımız tabi ki Hollanda olacak" dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.