Malatyalılar Derneği’nin Muğla Gezisi sürüyor

Haber MerkeziMuğla Malatyalılar Derneği tarafından son iki yıldır gelenek haline getirilen Muğla gezisi bu yıl da devam ediyor. Fethiye’de başlayan Muğla ziyaretine Malatya’daki İlçe ve Belde belediye başkanları, Malatya basını...

Malatyalılar Derneği’nin Muğla Gezisi sürüyor

Haber Merkezi

Muğla Malatyalılar Derneği tarafından son iki yıldır gelenek haline getirilen Muğla gezisi bu yıl da devam ediyor. Fethiye’de başlayan Muğla ziyaretine Malatya’daki İlçe ve Belde belediye başkanları, Malatya basını ve Malatya esnafı katılıyor.

Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş tarafından organize edilen gezi, Fethiye ilçesinden başladı. Muğla’nın tüm ilçelerindeki turistik ve ören yerlerini gezen Malatyalılar, dün sabah Akyaka Azmak’ta sabah kahvaltısı yaptı. Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman’ın da konuk olduğu sabah kahvaltısına Malatya’dan gelen Küpürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim karaman, Arapkir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Belediye personelleri, esnaflar ve Malatya basını katıldı.

Yemekte konuşan Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, dernek olarak Muğla ile Malatya arasında köprü vazifesi gördüklerini söyleyerek, “Dernek olarak Malatya’daki hemşehrilerimizin Muğla’yı tanımalarını sağlamak ve yerel yönetimler arasında işbirliğini sağlamak için köprü vazifesi görüyoruz. Geçen yıl gerçekleştirdiğimizi Muğla ziyareti sonrası, Malatya’daki belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve Malatya basını geziden çok memnun kaldı. Muğla’da yaşayan Malatyalılar olarak ekmeğini yediğimiz Muğla’nın tanıtımına katkı vermek istiyoruz. Bunun için bu tür gezileri bundan sonraki yıllarda da sürdüreceğiz” dedi.

Yemek sonrası Doğan Şehir Belediye Başkanı İbrahim karaman ve Arapkir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu Vali Yardımcısı Mestan Yayman’a Malatya’nın ünlü kayısısından yapılmış hediye verirken, Vali Yardımcısı Yayman, “Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Bey iki yıldır Muğla’nın tanıtımına katkı veriyor. Malatya’daki hemşehrilerini yılda bir kez bir haftalığına Muğla’da ağırlayarak Muğla’nın tanıtımını yapıyor” dedi.

Bu haber toplam 183 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.