SERCAN GÖRGÜLÜ MUĞLASPOR’U ANLATTI

Muğlaspor’la ilgili yazı dizimizde son olarak Muğlaspor ve Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Sercan Görgülü’nün görüşlerine yer vermek istiyorum…

Sercan Görgülü, hem Muğlaspor’un başarısı için mücadele etmiş, hem de profesyonel liglerde Muğla’yı temsil etmiş önemli bir futbolcuydu. Bu yüzden görüşleri, uyarıları önem taşıyor…

Muğlaspor gibi köklü bir camianın Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmesinden dolayı üzüntü duyduğunu belirten Sercan Görgülü, ancak birlik ve beraberlik ile başarı kazanılabileceğini söylüyor.Görgülü, yönetim, futbolcu, taraftar ve şehir bütünleşmedikçe kulübün başarı kazanmasının mümkün olmadığının altını çiziyor.

BAŞARI İÇİN EN ÖNEMLİ UNSUR

Görgülü, “Kavga etmek yerine birlik olup, rakiplerle mücadele etmek gerekiyor. Spor kamuoyunun destek vermesi gerek. Konuşurken destek veren çok olur ama hem maddi, hem manevi destek şart” diyor.

Başarı için bir diğer önemli unsurun da sabır olduğunu dile getiriyor Sercan Görgülü:

“Sabredilmesi gerekiyor. Muğlaspor’un potansiyeli var. Fethiye PTT 1. Lig’de mücadele ederken Muğla’nın neden Bölgesel Amatör Lig’de olduğu düşünülmeli. Muğlalılar hem maddi, hem manevi olarak destek olmalı.”

“BİZİM GİBİ BİNLERCE YETENEK VAR”

Görgülü alt yapı ile ilgili ise şunları anlatıyor:

“Genel olarak iyi bir yapılanma gerekiyor. Türkiye’nin en büyük sorunu alt yapı. İnsanların aklına alt yapı, ancak üst yapı başarısız olunca geliyor. A takım başarısız olunca alt yapıya dönüp bakmak yanlış. Önce Muğla’daki çocuklara futbol oynama şansı yaratmalıyız. Bu gerçekleşince, bizim dönemimizde olduğu gibi profesyonel liglere futbolcu ihracı yapabilecek duruma gelinir. Bizim gibi binlerce yetenekli sporcu var Muğla’da. Yapılanma ve tesisle bu oyunculara imkan sağlamak gerekiyor. Hazır futbolcu peşinde koşmak ekonomik olarak maliyetli. Oyuncuları biz yetiştirmeliyiz…”

GEÇMİŞ BAŞARILAR NASIL KAZANILDI

Sercan Görgülü, takımın geçmişteki başarılarının nasıl kazanıldığına da değiniyor:

“Bizim dönemimizde manevi ruhumuz, birlik beraberliğimiz çok önemliydi ve bizim için itici güçtü. Hepimiz abi-kardeş ilişkisi içinde bir aileydi. Biz Muğlaspor’un başarılı olması için mücadele ediyorduk. Muğlaspor ruhunun 2. planda kalmaması gerekiyor. Bu ruh tekrar kazanılmalı, hocası, taraftarı, futbolcusu, yöneticisi ile bu ruh geri kazanılırsa başarı zaten gelecektir…”

***

HİÇ MUĞLASPOR ANTRENMANI İZLEDİNİZ Mİ

Geçtiğimiz Pazar Muğlaspor’un Akyol’daki tesislerindeki antrenmanı izledim. Sercan Görgülü’nün bahsettiği manevi ruhu, mücadele ruhunu gördüm. Ligin başlamasına bir hafta kala, Pazar gününü izinle geçirmek yerine idman yapıyorlardı. Çift kale maçta dahi, oyuncuların nasıl istekli, arzulu mücadele ettiğini, bir maçtaymışçasına koşup eforsarfettiklerini gördüm.

Futbolcular öyle konsantreydi ki, oyunu futbolculardan biri bir an yavaşlatacak olsa, diğerleri hemen uyarıp hızlı olmaya teşvik ediyorlardı… Takımın abileri sayılabilecek tecrübeli futbolcular, genç takım arkadaşlarını uyarıyor, resmi maçtaymış gibi gol için mücadele ediyorlardı… Öyle ki, topun kale çizgisini geçip geçmediği ile ilgili fikir ayrılığı yaşandığında, gol kararı verilmesi için Teknik Direktör Levent Bayraktar’a pozisyonu tekrar tekrar anlatma gayretine bile girilebiliyorlardı… Bu örneği de takımın nasıl büyük bir konsantrasyon içinde olduğunu aktarmak için veriyorum…

Takım, Görgülü’nün bahsettiği o ruhu kazanmış durumda…

Geriye de zaten sadece şehrin desteği kalıyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.