Mahkumlara “Evlilik” eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ülke çapında başlatılan  “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” eğitimleri Muğla’da devam ediyor.  Aile ve Sosyal Politikalar  İl Müdürlüğü tarafından ...

Mahkumlara “Evlilik” eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ülke çapında başlatılan  “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” eğitimleri Muğla’da devam ediyor.  Aile ve Sosyal Politikalar  İl Müdürlüğü tarafından  Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlülere  “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri”, Evlilik ve Sağlık” ve “Hukuk” konularından oluşan eğitim verildi.

Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Akkaya açılış konuşmasında, aile kurumunun önemi ve bu ilişkinin başlangıç noktası olan evlilik konusundaki kısa bilgilendirmenin ardından bu eğitimin ceza infaz kurumunda yapılması nedeniyle ilgililere teşekkür etti. Ardından Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu,  aile ve sosyal hizmetler konusundaki çalışmaları ve yapılan eğitimler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Eğitimin açılış bölümünde son olarak Muğla Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman aile, aile bireyleri arasındaki ilişkiler ve iletişim becerileri konusunda bir sunum yaptı. Dr. Mestan Yayman,  toplumumuzdaki boşanmaları infilak eden bir tencereye benzeterek;  boşanmaların yakından uzağa bütün toplumu olumsuz etkileyeceğini,  toplumumuzda  tamiri güç yaralar açacağını belirtti. Daha sonra, hangi durumda ve nerede olursa olsun insanın kendisine olan saygısını ve itibarını yitirmemesi gerektiğini; eğer insan isterse her zaman bu inanç ve itibarını düzeltme ve yükseltme imkanına sahip olduğunu, insanın yalnızca kendisini değiştirme gücüne sahip olduğunu belirterek, “Anadolu’da Mevlana, Yunus Emre  gibi gönül erlerinin felsefesi  yedi asır insanlığa yol gösterdi. Biz köklü bir mazinin çocuklarıyız. Problemlerimizin çözümünü de buradan alacağız. Bu eğitimlerle alınan mesajları değerlendirmek ve iyiye-güzele yönelmek ve ailenizdeki insanları yöneltmek sizin elinizde” dedi.

Programın ilk bölümüne Muğla Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Cumhuriyet Savcısı Altan Ünlü, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Kurum Müdürü Metin Akkaya, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Vedat Tunç ve Akın Sönmez, 2. Müdür Arif Nacar, İdare Memuru Fedai Halaman, öğretmen İdris Koç, eğiticiler Uzman Esra Dilek Köroğlu, Dr. Hasan Akpınar, Psikolog Semra Karaağaçlı, kurum personeli ve  hükümlüler katıldı.

Verilen aranın ardından programın ikinci bölümünde “Evlilik Öncesi Eğitim Programı”  kapsamında, Çocuk Gelişimci Esra Dilek Kadiroğlu  “Evlilikte İletişim Becerileri-1-2”,  Dr. Hasan Akpınar “Evlilik ve Sağlık”, Psikolog Semra Karaağaçlı “Evlilik ve Hukuk” konularında sunumlar yapıldı. Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilen  eğitime 110 hükümlü katıldı.

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.