Mahkumlar Damızlık Koyun yetiştirdi

Dalaman Tarım Açık Cezaevi ve İnfaz Kurumu’nda üretilen 234 adet damızlık koyun, Eskipazar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 6 aileye dağıtılmak üzere Karabük’e gönderildi.Damızlık koyunları teslim alan...

Mahkumlar Damızlık Koyun yetiştirdi

Dalaman Tarım Açık Cezaevi ve İnfaz Kurumu’nda üretilen 234 adet damızlık koyun, Eskipazar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 6 aileye dağıtılmak üzere Karabük’e gönderildi.

Damızlık koyunları teslim alan Eskipazar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, Dalaman Tarım Açık Cezaevi ve İnfaz Kurumu’nda yetiştirilen Bursa Karacabey Merinosu cinsi koyunların damızlık bazında en iyi tür olduğu için tercih ettiklerini bildirdi.

Dalaman Tarım Açık Cezaevi ve İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Kemal Cengiz, yaptığı açıklamada; “Dalamanda 20 yıldan bu yana Bursa Karacabey koyunu yetiştiriciliği yapılmaktadır. Her geçen yıl sayımız gittikçe artmakta olup, bu yıl içinde de Bin civarında koyun yetiştirildi. İsteyen herkese ve her kuruma satabiliyoruz. Karabük- Eskipazar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na da 504 TL +KDV fiyatla 234 koyun verdik. Daha önce Ortaca Tarım Kredi Kooperatifi ile Denizli Tarım Kredi Kooperatiflerine de bu tür projelerle bizden damızlık koyun aldılar” dedi.

Damızlık koyunların 6 aileye teslim edileceğini açıklayan Cengiz, “Eskipazar ilçesinde işe yatkın üretken ve verimli insanları iş sahibi yapabilmek için, uygulanan bu proje kapsamında 9 aileye 25’er dişi koyun bir damızlık erkek koç verilecektir. Damızlık koyun verilen aileler ise, 36 ay ödemesiz, 8 yılda geri ödeme halinde borçlanacaklar” diye konuştu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.