MADENCİLERDEN PROTESTO EYLEMİ

Soma’da yaşanan maden faciasının acısını Yatağan’daki Enerji ve Maden işçileri de ortak oldu. Sınırsızlık Meydanında düzenledikleri eylemde işçiler yere yatarak faciayı ve sorumlularını protesto etti.Yatağan’daki bir...

MADENCİLERDEN PROTESTO EYLEMİ

Soma’da yaşanan maden faciasının acısını Yatağan’daki Enerji ve Maden işçileri de ortak oldu. Sınırsızlık Meydanında düzenledikleri eylemde işçiler yere yatarak faciayı ve sorumlularını protesto etti.

Yatağan’daki bir grup Enerji ve Maden işçileri Sınırsızlık Meydanında bir araya gelerek Soma’da yaşanan maden faciasını protesto etti. İş cinayetleri önlensin, “özelleştirmeye-taşeronlaşmaya hayır “ pankartları açan işçiler, yere yatarak yasa ortak oldular.

Yatağan Maden- İş Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Ergenç yaptığı açıklamada “ “Kazanın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen henüz kazanın neden kaynaklandığını ne kadar işçi arkadaşımızın şehit düştüğü hala belirlenememiştir. Yüreğimiz yanıyor, acımız  ve öfkemiz büyük. Holding sahibi Alp Gürkan bir televizyon programında yapmış olduğu açıklamada şöyle demişti;” 2005 yılında TKİ kömürün tonunu 130-140 dolara mal ederken biz 22.80 dolara anlaşma yaptık”. Şimdi soruyoruz; bu aradaki 100 dolarlık fark kaybedilen canlara değer miydi? Şehitlerimizi geri getirebilir mi? Dünyaları verseniz bu acıları hafifletebilir misiniz? Her şey para demek değildir. Siyasi iktidar ısrarla bu işin fıtratında  var iş kazası diye bir şey var diyerek bu cinayetlerin üzerini örtemez” diye konuştu.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.