Madalya alsaydı Esad’a gönderecekti

Bodrum ilçesinde düzenlenen Atatürk Kır Koşusuna 7’den 70’e tüm spor sevenler katıldı.Koşuya kamuoyunun çevre, sosyal, toplumsal içerikli eylemlerinden tanıdığı Ayhan Karahan ve sporcu kimliğiyle de tanınan gazeteci Yaşar...

Madalya alsaydı Esad’a gönderecekti

Bodrum ilçesinde düzenlenen Atatürk Kır Koşusuna 7’den 70’e tüm spor sevenler katıldı.

Koşuya kamuoyunun çevre, sosyal, toplumsal içerikli eylemlerinden tanıdığı Ayhan Karahan ve sporcu kimliğiyle de tanınan gazeteci Yaşar Anter’de katıldı. İçmeler mevkisinden başlayan koşu Bodrum iskele meydanında son buldu. Yarış sonunda büyük erkekler kategorisinde Ayhan Karahan ilk üç sporcu arasına girebilseydi madalyasını Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad’a göndereceğini açıkladı. Karahan “ Bu sportif müsabaka Mustafa Kemal Adına düzenlenmiştir. Atatürk hiçbir zaman komşularını arkadan hançerlemedi. Tam tersine mazlum halkların yanında yer aldı. Bu gün dereceye girip madalya alsaydım Suriye de emperyal güçlere karşı direnen halklar adına devlet Başkanı Beşer Esad’a madalyamı bir mektupla gönderecektim. Atatürk adına düzenlenen bu müsabaka da sporun hem barışa hizmet etmesini hem de ülke insanının Suriye insanının kardeşi olduğunu temsil etmesi anlamında madalyamın Esat’a gönderilmesi sembolik bir önem taşıyacaktı. Kısmet bir daha ki koşuda derece almak için antrenmanlara devam edeceğim”dedi.

Bodrum Belediyesi ile Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen geleneksel Atatürk Yol Koşusu, 4 kategori ve 8 mesafede yapıldı. İçmeler Yelken Kulübü’nden start alan atletler İskele Meydanı’na kadar koştular.

Küçük kızlar ferdi sıralamada Mürşide Kalay (11), erkeklerde Selçuk Barlas (11), yıldız kızlarda Zehra Oğuz (14), yıldız erkeklerde Cihan Ceylan (14), genç kızlarda Zelal Solmuş (17), erkeklerde Doğan Aksız (17), büyük erkeklerde Durmuş Ali Arıkan (20), büyük bayanlarda İpek Denizli (20) birinciliği elde etti.

Bu haber toplam 164 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.