Likya Macera Yarışları başladı

Fethiye'de bu yıl dördüncüsü başlayan Uluslararası Likya Macera Yarışları’nda ilçenin benzersiz coğrafyasını keşfeden yarışmacılar, spor turizminin canlandırılmasını sağlıyor.Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas...

Likya Macera Yarışları başladı

Fethiye'de bu yıl dördüncüsü başlayan Uluslararası Likya Macera Yarışları’nda ilçenin benzersiz coğrafyasını keşfeden yarışmacılar, spor turizminin canlandırılmasını sağlıyor.

Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’nün düzenlediği 4. Likya Macera Yarışları 4 gün sürecek. Göcek ve Fethiye Bölgesi’nin benzersiz coğrafyasında yarışan sporcular, kimi zaman bisiklet, kimi zaman yürüyerek, kimi zaman kano çekerek, kimi zaman da halatla tırmanarak tam 350 kilometre yol kat edecekler. 7 ülkeden 7 takımla 28 yarışmacının katıldığı turnuvada 2 Türk takımı da mücadele veriyor. 215 km bisiklet, 74 kilometre patika koşusu, 45 kilometre deniz kanosu, 11 kilometre nehir kanosu, 4 kilometre kanyoning, 1 kilometre yüzme ile ip etaplarına katılacak yarışmacılar, hem fiziksel, hem de psikolojik sınırlarla kas gücünü zorlayacaklar. Hem takımda bir kadın sporcu da yer alırken, yarışmanın startını yat turizminin merkezi Göcek’te Belediye Başkanı Recep Şatır verdi.

Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır yaptığı konuşmada; “Turizmi ancak spor turizmini yıla yayarak uzatabiliriz” dedi. Törene katılan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacı Caferoğlu, “Fethiye ve Muğla Bölgesi’nde spor turizmini yaymak amacıyla düzenlenen macera yarışlarına katılan sporcular, 350 kilometre kat edecekler. Bugün dünya turizminin yüzde 33’ünü spor turizmi çekerken, Türkiye bunun çok azından istifade edilebiliyor” dedi.

Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Bora Borçin de “Doğa ve spor turizmini, alternatif turizm çeşitliliğini geliştirmek, çevre duyarlılığını artırmak için amaçlanan bu organizeye 7 ülkeden, 7 takım katılıyor. Bu yarışmalar 2014 yılında Avrupa Şampiyonası olarak takvime alındı. Fethiye’nin bambaşka ve eşsiz coğrafyasını tanıtılıyor” dedi.

Yarışmaya kertenkele grubu olarak Türkiye adına katılan yarışmacılardan Ateş Yalabık, hem spor, hem heyecan, hem de adrenalin beklentisi içindeyim” dedi.

Banu Aysolmaz ise “Doğa sevgisi ve spor heyecanı yaşamak istiyorum” diye konuştu.

Yarışmacıların güvenliği ise Globalstar Avrasya uydu telefonları ve SPOT uydu takip cihazları ile sağlanıyor.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.