KYK Akademi Atölye Çalışmaları gerçekleştiriliyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu Muğla Erkek Öğrenci Yurdu’nda gençler şark köşesinde, konusunda uzmanlar tarafından sunumu yapılan Edebiyat, Ayet ve Hadis Atölyelerinde buluşurken, yine Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde...

KYK Akademi Atölye Çalışmaları gerçekleştiriliyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu Muğla Erkek Öğrenci Yurdu’nda gençler şark köşesinde, konusunda uzmanlar tarafından sunumu yapılan Edebiyat, Ayet ve Hadis Atölyelerinde buluşurken, yine Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde Futbol, Voleybol, Masa Tenisi, Santraç ve bir çok sportif faaliyetlerin gerçekleştirildiği etkinliklerde gençlerin sosyal ve kültürel konulara ilgisi büyüyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde tüm Türkiye’de KYK Yurtları tarafından ‘’KYK Akademi Atölye Çalışmaları’’ gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Kredi Yurtlar Kurumu Muğla Erkek Öğrenci Yurdunda, Sosyal ve Kültürel faaliyetlerden Sorumlu Oğuzhan Gürbüz ve Süleyman Esen koordinesinde çeşitli programlarda bir çok üniversiteli genç bir araya geliyor. Çarşamba akşamları Dede Korkut Şark Odası’nda ‘Edebiyat ve Türk İslam Bilginleri Atölyesi’nde’ tarihi, edebi ve milli konuların işlendiği program Eğitimci Hüseyin Körpe tarafından gerçekleştirilirken; her Perşembe akşamı, Kredi ve Yurtlar Kurumu Kur’an Kursu Öğreticisi Süleyman Kacır ve Manevi Rehber Hüseyin Kılıçarslan tarafından ‘Siyer ve Hadis Okumaları’ Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından bir konu belirlenerek icra ediliyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde; Futbol, Voleybol, Masa Tenisi, Santranç, Bilardo, Basketbol ve birçok sportif faaliyetler, tarihi ve kültürel yerlere yapılan gezilere, İşaret Dili gibi etkinliklere gençlerin ilgisi daha da büyüyor. Sosyal ve Kültürel faaliyetler kapsamında amaçlarının; Eğitimli, kültürlü, düşünen, çalışkan, üretken, milli değerlerine sahip çıkan bir gençliği kazanabilmek olduğunu belirten Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Ömer İlman; ‘’Eğitim faaliyetlerinin önemine vurgu yaparken; barınma, beslenme dışında eğitim faaliyetlerimizle gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Yurtlarımızda 22 çeşitli branşlarda öğrencilerimizin ilgi ve isteklerine göre kurslar açılmakta, konferanslar, Atölye çalışmaları, turnuvalar, sosyal sorumluluk projeleri gibi birçok etkinlik düzenlenmektedir.’’ ifadelerini kullandı.

Zamanlarını kültürel etkinliklerle değerlendiren bir kısım öğrenci de aldıkları eğitimden memnun kaldıklarını ifade etti. Kredi ve Yurtlar Kurumu Muğla İl Müdürü Ömer İlman, Kredi ve Yurtlar Kurumu Erkek ve Kız Öğrenci Yurt Müdürleri ve personelinin de katıldığı her etkinlik ve programlara, isteyen her öğrenci katılabiliyor.

Bu tür programların gerçekleştirilmesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İl Müftülüğü gibi resmi kurumlarla da iş birliği yapılıyor.

Bu haber toplam 256 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.