Kutlu Doğum Haftası başlıyor

Nisan ayının ikinci haftası kutlanan İslam aleminin ve son Peygamber Hazreti Muhammed’in (s.a.v) doğumunun kutlandığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bugünden itibaren başlıyor. Muğla’nın tüm ilçelerinde kutlanacak etkinliklerde...

Kutlu Doğum Haftası başlıyor

Nisan ayının ikinci haftası kutlanan İslam aleminin ve son Peygamber Hazreti Muhammed’in (s.a.v) doğumunun kutlandığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bugünden itibaren başlıyor. Muğla’nın tüm ilçelerinde kutlanacak etkinliklerde bu yılın ana teması ‘İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım’ teması işlenecek.

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi. Koçak, “Peygamber efendimizin miladi takvime göre doğum gününü içerisine alan Nisan ayının ikinci haftası 1989 yılından beri kutlu doğum haftası olarak kutlanmaktadır. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu hafta içerisinde hem bilimsel hem sosyal ve kültürel etkinliklere yer veriyoruz. Her sene bir ana temayı öne çıkarmak suretiyle peygamber efendimizin yaşamından örneklerle sempozyum, panel ve konferanslar ile bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Muğla ilimizde kutlayacağımız etkinlik bugün 14 Nisan’da saat 10.00’da (bugün) Kurşunlu Camii önünde yapıyoruz. Bu seneki Kutlu Doğumun ana teması ‘İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım’ olacak. Bu hem İslam coğrafyası, hem ülkemiz için aynı şehirde yaşayan insanlar ile beraber birlik ve beraberliğin önemini vurgulamak ve bir farkındalık oluşturmaya çalıştırmak için bu konu üzerinde duruyoruz. Bugün yapılacak etkinliklerimizde Mehteran takımı gösteri sunacak ve biz de günün anlamı ile bütünleşmesi için karanfil dağıtımı yapacağız. Kutlayacağımız bu kutlu doğum haftasının bizlere ilimize, halkımıza ve ülkemize birlik ve berberlik ruhuyla hayırlar ve güzellikler getirmesini yüce rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.