Kümesi Kedi Evine çevirdiler

Muğla'nın Ortaca ilçesinde faaliyette ulunan Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAKDER) üyeleri, kullanılır halde buldukları tavuk kümesini kedi evine çevirip açılışını yaptı.Dalyan'da yaşayan Kemal Yaman ve ailesinin...

Kümesi Kedi Evine çevirdiler

Muğla'nın Ortaca ilçesinde faaliyette ulunan Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAKDER) üyeleri, kullanılır halde buldukları tavuk kümesini kedi evine çevirip açılışını yaptı.

Dalyan'da yaşayan Kemal Yaman ve ailesinin bahçesinde gördükleri ve rica edip aldıkları kullanılabilir durumdaki tavuk kümesini, kedi evine çeviren DOHAKDER üyeleri, Ortaca Belediye'sinden aldıkları izinle, evin açılışını yaparak kutladı. Kedi evinin, yaklaşık 1 buçuk ay süren çalışmayla hazırladıklarını ifade eden DOHAKDER ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Dalyan Temsilcisi Mebrure Kuzey Blom; "Aslında bu bir kedi barınağı değil, şiddetin ilkokullara kadar indiği, insanların son derece duyarsız olduğu bu günlerde, insanların merhamet duygusunu pekiştirmek ve daha duyarlı olmalarını sağlama adına sembolik olarak konuldu. Bu ev Kemal Yaman ve ailesinin bahçesinde kullanılmakta olan bir tavuk kümesiydi. Biraz bakımla çok güzel bir kedi evi olabileceğini hayal ettik ve kendilerinden bu kümesi rica ettik. Bu güzel aile tüm fertleriyle birlikte isteğimizi hemen onayladılar ve bu kedi evini bize bağışladılar. Üyelerimizden Aylin, tavuklardan çok korkmasına rağmen içini pırıl pırıl yaptı. Bert Hagemann ise eskimiş ahşapların yerine yenilerini monte etti ve kapıdaki paslı metali kaldırıp ahşap yaptı. Eşi Ressam Ada Hagemann hanımsa kedi evimizi boyadı ve süsledi. Ortaca Belediye Başkanımız Hasan Karaçelik ise evimizi bu yeşil alana yerleştirmemize izin verdi. Hayvanseverler olarak kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.