“Kültürümüz, kadına saygı üzerine kurulmuştur”

Ak Parti Muğla Milletvekili Akdeniz-PA Komisyonu Başkanı Hasan Özyer 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeni ile yaptığı yazılı basın açıklamasında ; Türklerin Kadim tarihi, medeniyeti ve kültürünün kadına saygı üzerine kurulduğuna...

“Kültürümüz, kadına saygı üzerine kurulmuştur”

Ak Parti Muğla Milletvekili Akdeniz-PA Komisyonu Başkanı Hasan Özyer 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeni ile yaptığı yazılı basın açıklamasında ; Türklerin Kadim tarihi, medeniyeti ve kültürünün kadına saygı üzerine kurulduğuna dikkat çekti.

Hasan Özyer  "Özümüzde; kadın ve erkeklerin hak ve sorumlulukları konusunda tam bir eşitlik vardır. Kadına yönelik herhangi bir ayrımcılık yoktur. Aksine pozitif ayrımcılık söz konusudur.

Bizim dinimiz de, cennetin annelerin ayakları altında olduğunu söyleyen bir inanca sahiptir. Ecdadımız, kadınlarımızı hayatın her alanında müstesna bir yere koymuştur. Öyle bir ecdadımız vardır ki kadınlarımızı hayatın her alanında müstesna bir yere koymuştur. Günümüzde de ve gelecekte de bu davranış, sevgi ve saygı ile devam edecektir.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de kadına ve aile kavramına büyük önem vermiştir. Atatürk’ün hizmetlerini şükran ve saygı ile andığı Türk kadınına en büyük hediyesi, 4 Ekim 1926’da Türk Medeni Kanunu’nun yasallaşmasıyla, hukuk alanında yapmış olduğu devrimdir. Aile hukukunun temeli olan Medeni Kanun’un kabulü ile kadın erkek arasında eşitlik ilkesi getirilmiştir.1930’da Belediye, 1934’de Milletvekili seçme ve seçilme haklarına kavuşarak, Dünya kadınlarının çağdaş konumuna gelmiştir. Hatta o tarihlerde birçok batı ülkesinden daha ileri haklar elde etmiştir"dedi.

Özyer, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi: "Ancak günümüzde, münferit de olsa; kadınlarımız negatif uygulamalarla karşılaşmaktadır. Kadınlarımızın kendisine verilen hakları koruyabilmek ve çağdaş yaşam düzeyine ve şartlarına ayak uydurma mücadelesi devam etmektedir. Kadınlarımızın iş hayatına girmesi, yasal ve siyasal eşitliğe kavuşması, maalesef sosyo-ekonomik konum açıdan tüm kadınlarımızı zaman zaman erkeklerle eşit kılmamaktadır. İyi eğitim almış,  meslek sahibi kadınlarımızın dışında kalan kadınlarımız ne yazık ki sıkıntı yaşamaktadır.

Kadınlarımıza çocuklarını yetiştirirken önemli sorumluluklar düşmektedir

Bu alanda kadınlarımıza önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Kadınlarımızın; çocuklarını, özellikle de erkek çocuklarını sorumluluk sahibi, kendine özgüvenli, hoşgörülü, kadına saygılı bir birey olarak yetiştirmeleri, şiddetten uzak tutmaları, kadına saygı duyulması ve kadın-erkek eşitliği açısından önemlidir.

Kadının toplumdaki saygınlığı, rolü ve yeri, toplumsal gelişmişliğin bir göstergesidir. Kadının siyaset, ekonomik,  kültürel, sosyal ve mesleki ortam başta olmak üzere her alanda başarı ile temsil edildiği ve kadının her zaman saygı gördüğü bir dünya özlemi ile başta Muğlalı hemşerilerim olmak üzere tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum"

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.