SLOW FOOD MUĞLA’DAN ARASTA PAZARI

Muğla’nın Menteşe ilçesi İnsan Hakları Parkı’nda Slow Food Muğla tarafından Slow Food hareketinin iyi, temiz ve adil gıda kriterlerine uygun doğal tarım yapan yerel üreticiler ile bilinçli tüketicileri buluşturmak amacıyla Arasta pazarı kuruldu.

SLOW FOOD MUĞLA’DAN ARASTA PAZARI

Slow Food Muğla, Arasta’da yerel üretici pazarına katılmak isteyen üreticileri bir araya getirdi.

Slow Food hareketinin iyi, temiz ve adil gıda kriterlerine uygun doğal tarım yapan yerel üreticiler ile bilinçli tüketicileri buluşturmak amacıyla kurulan pazarda birçok üreticinin ürünleri vatandaşların ilgisini topladı. Kurulan pazar ile Arastanın canlandırılması hedefleniyor.

Arasta pazarına ilişkin Muğla Slow Food & Travel sözcüsü Gürkan Tetik, “Muğla Arastasının canlanması için Slow Food Muğla olarak paydaşlarımız olan Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret Odası ve Muğla Ticaret Borsası ile birlikte çalışmalarımızı yapıyoruz. Paydaşlarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

SlowFood Muğla topluluğu olarak, bizim ekip arkadaşlarımızla beraber amacımız Muğla’nın yerel ürünleri ve bu ürünlerin 3 tane özelliği var; iyi, temiz, adil gıda olması gerekiyor.Yani atalık tohumu olması gerekiyor.İkinci kısım kimyasal ilaç, gübre ve pestisit şekilde kullanılmaması gerekiyor ürünlerde ve küçük ölçekli üreticiler olması lazım. Adil şekilde satıştan gelir elde edip aynı şekilde alıcılarında alabileceği adil bir fiyatla alabileceği ürünler olması gerekiyor.

Burada ana amaç Muğla’nın yerel insanının bu ürünlere kavuşması aynı şekilde Muğla ilimize gelen yüksek miktardaki yerli yabancı turistlerin de Arasta’mıza ziyaretçi olarak çekilebilmesi yani aslında bir taşla iki kuş vurmak gibi diyebiliriz.Tabi bu ürünleri ne kadar arttırırsak arkaplanımızda yaylamız var,köylerimiz var epeyce sayıda bu pazarla beraber üretim teşviklerle ve eğitimlerle beraber bu üreticileri artırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

2. DÜĞÜN YEMEKLERİ FESTİVALİNE HAZIRLIK YAPILIYOR

26 Ağustos’ta 2.Düğün Yemekleri Festivalini yapacaklarını kaydeden Tetik, “Günün sonunda inşallah gelecek nesillerimize öncelikle iyi,temiz, adil gıdanın, Slow Food’un önem felsefesindeki şekilde çoğunluğa ulaşmasını hedefliyoruz.22 Temmuz'da ise asıl lansmanımız ve kurum başkanlarımızla beraber asıl açılışımızı yapacağız. TÜRSAB yönetim kurulu üyesi olarak da ilimizdeki acentelerden buraya turların gelmesiyle ilgili çalışmalar yapacağım.Tabi biliyorsunuz buraya stand açan insanların ürün satması gerekiyor. Ürün satmaları için de ziyaretçi gelmesi gerekiyor.Bunların hepsini birbirine inşallah denk getirirsek Arastamız Muğla’mız için çok iyi gelişmeler olacaktır.

Muğla’nın arastasının bu vesileyle insanların bilmesini ve tanımasını sağlayacağız ve 26 Ağustos’ta da 2.Düğün Yemekleri Festivalini yapacağız. O zaman da ciddi bir katılım bekliyoruz geçen sene olduğu gibi.Ciddi bir hareket olur diye düşünüyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BEŞİNCİ YERYÜZÜ PAZARINI MUĞLA’DA AÇMIŞ OLACAĞIZ”

Slow Food yeryüzü pazarı Türkiye’de beşincisi için başvuru yaptıklarına değinen Tetik, “Şuan onay sürecindeyiz. Eğer planladığımız gibi başvurumuz onaylanırsa Türkiye’nin beşinci yeryüzü pazarını Muğla’da açmış olacağız. Şu anda resmi olarak onaylanmış durumda değiliz ama olumlu haberler beklemekteyiz” dedi.

Bu haber toplam 1456 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.